1. Ontdek Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-1 Limitless
Concept cars

Lexus LF-1 Limitless biedt onbegrensde luxe

Lexus onthult de Lexus LF-1 Limitless. De Lexus LF-1 Limitless is een testcase van de laatste technologie en innovaties, en vertegenwoordigt het nieuwste Lexus design.

De nieuwe Lexus LF-1 Limitless beleeft zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (13-28 januari 2018, Detroit). De luxe concept crossover biedt de keuze uit verschillende aandrijflijnen. De Lexus LF-1 Limitless kan een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn.
LF-1 LIMITLESS CONCEPT

DESIGN TAAL

Het design van de Lexus LF-1 Limitless komt van CALTY Design Research, Californië. De designers vonden inspiratie in het simpele doch elegante design van een samoeraizwaard. Het design combineert de organische vormen van vloeibaar metaal met de scherpe, agressieve lijnen van een traditioneel Japans zwaard, de ‘Katana’.
DESIGN TAAL

De Lexus LF-1 Limitless

is onze visie op een nieuw type auto dat de praktische mogelijkheden van een crossover biedt, zónder afscheid te nemen van de prestaties en luxe van een limousine

“De Lexus LF-1 Limitless bevat inventieve technologie en bouwt een sterk emotionele band op met zijn bestuurder en passagiers door hun ervaringen met de auto te versterken.”

Het krachtige profiel van de Lexus LF-1 Limitless doet denken aan dat van een Gran Turismo. Gecombineerd met de lage zithouding, achterwielaandrijving en grote 22-inch velgen, levert dit een zeer krachtige look op die geen misverstand laat bestaan over het hoge prestatieniveau. De lage daklijn en grote bodemvrijheid benadrukken dat de crossover prestatiegericht is en tegelijkertijd praktisch.

Lexus’ bekende ‘spindle’-grille maakt een belangrijk deel uit van het design. De ‘spindle’-vorm begint als het ware aan de achterzijde van de auto en gaat over in de voorzijde. De grille zelf heeft een driedimensionaal design met kleuren. LED-verlichting rond de grille licht op om de bestuurder bij de Lexus LF-1 Limitless welkom te heten.

CONCEPT CARS

LUXUEUS COMFORT

Voor het interieur ambieerde CALTY een superieur comfort voor alle inzittenden. De Lexus LF-1 Limitless voldoet dan ook aan alle eisen van de ultieme Japanse gastvrijheid – Omotenashi. Het dashboard is dusdanig ontworpen dat de bestuurder zich optimaal kan concentreren. Traditionele toetsen en hendels hebben plaatsgemaakt voor bediening met gebaren. Alle passagiers genieten van opvallend veel beenruimte. De stoelen voor- en achterin zijn hetzelfde. Verder beschikken de inzittenden achterin over een eigen display voor onder meer de bediening van de airconditioning en het entertainment.

Sfeerverlichting speelt een belangrijke rol in het interieur van de Lexus LF-1 Limitless. Bij het indrukken van de startknop wordt stijlvolle sfeerverlichting geactiveerd die al naar gelang de rijmodus van kleur verschilt. De houten deurpanelen zijn voorzien van subtiele perforaties die in een verscheidenheid van kleuren verlicht zijn door miniatuur-LED’s.

De bestuurder van de Lexus LF-1 Limitless kan in de zogeheten Chauffeur-rijmodus handsfree rijden doordat sturen, remmen en accelereren elektronisch wordt aangestuurd (drive by wire). Dit geldt ook voor de verlichting en signalering. In het geval de bestuurder zelf rijdt, kan hij zich volledig focussen op de weg omdat de bediening zich zoveel mogelijk op het stuurwiel bevindt.

Het vierdimensionale navigatiesysteem fungeert ook als een persoonlijke assistent van de inzittenden. Het speelt in op de behoeften van de bestuurder en zijn passagiers door tussenstops, rustpauzes, restaurants langs de route en plekken om te kunnen tanken voor te stellen. Ook kan het systeem bijvoorbeeld hotelreserveringen maken. De informatie is terug te vinden op de displays voor- en achterin de auto, maar ook via de aanwezige smartphones in de auto.