1. Elektrisch rijden
  2. Plug-In Hybride
LEXUS ELECTRIFIED

PLUG-IN HYBRIDE

Onze nieuwe Lexus Plug-In Hybride technologie combineert het rijkarakter van een zelfopladende hybride met de uitstekende prestaties van een EV (Electric Vehicle). Het resultaat: superieur rijcomfort, een royale elektrische actieradius en maximale efficiency.

WAT IS EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Een Plug-in Hybride van Lexus heeft twee krachtbronnen: een uiterst soepele benzinemotor en een grote lithium-ion-batterij om de elektromotor aan te drijven. Met een volledig opgeladen batterij kan een Lexus Plug-In Hybride in de EV-modus meer dan 64 kilometer volledig elektrisch rijden. Ruim voldoende om een gemiddelde woon-werk verkeer afstand volledig elektrisch af te leggen. Rijdt u toch verder of komt laden gewoon even niet uit? Dan schakelt de aandrijflijn soepel over op de zeer efficiënte hybride modus waardoor u toch zuinig blijft rijden.

GEMAKKELIJK OPLADEN

De lithium-ion-batterij van uw Plug-in Hybride kunt u opladen door de auto met een kabel aan te sluiten op een energiebron. Hoewel u de nieuwe Lexus NX 450h+ ook kunt aansluiten op een standaard stopcontact, is een Lexus Oplaadservice aan te bevelen om sneller te kunnen opladen.

PLUG-IN HYBRIDE

BEKIJK DE NIEUWE LEXUS NX

PLUG-IN HYBRIDE

BEKIJK DE NIEUWE LEXUS RX

PIONIERS IN ELECTRISCHE MOBILITEIT

Leus is ervan overtuigd dat elektrificatie van onze mobiliteit essentieel is om broeikasgassen tegen te gaan, en om onze doelstelling te realiseren om in 2050 een volledig emissievrij bedrijf te zijn. Sinds de introductie van de RX 400h in 2005, 's wereld s eerste geëlektrificeerde auto in het premium segment, vervult Lexus een voortrekkersrol in de ontwikkeling en het stimuleren van grootschalig gebruik van milieubewuste, zelfopladende hybrides. 

Naast het terugdringen van de emissies van onze auto's, is het onze ambitie om alle Lexus productiefaciliteiten in 2050 vrij te hebben gemaakt van CO2-emissies. Daarnaast willen we het gebruik van water bij onze productie tot een minimum beperken.

DE PLANEET BESCHERMEN

Veel grote steden in de EU hebben emissiezones ingesteld, als onderdeel van de missie van de EU om klimaatneutraal te worden. 

Voertuigen met hoge emissies worden niet toegelaten tot de emissiezones, of worden alleen toegelaten tegen betaling. Voertuigen met lage emissies, zoals de zelfopladende hybrides van Lexus, zijn vrijgesteld van deze extra toeslag.

KOSTEN REDUCEREN

Een zelfopladende hybride is overwegend goedkoper, met bovendien een lagere kilometerkostprijs dan een vergelijkbare dieselauto.

Op langere termijn kunt u significant besparen op onderhoudskosten omdat een hybride geen onderhoudsgevoelige componenten heeft zoals een koppeling, distributiesnaar, startmotor, dynamo, etc. 

De kosten voor het vervangen van onderdelen zijn ook significant lager omdat een hybride Lexus minder gevoelig is voor slijtage dan remblokken en banden, waardoor u nog eens extra bespaart.

De beste manier om optimaal te profiteren van uw hybride Lexus is om jaarlijks een Hybrid Health Check te laten uitvoeren. Deze Hybrid Health Check is gratis, als onderdeel van de service van Lexus. Is de eerstvolgende onderhoudsbeurt voorlopig niet aan de orde, dan kunt u voor uw gemoedsrust een extra Hybrid Health Check laten uitvoeren.