1. Ontdek Lexus
  2. Safety
  3. Automatic high beam
Lexus safety system +

Automatic High Beam (AHB)

Overschakelen van dim- naar grootlicht is vast onderdeel bij nachtelijke ritten, maar met Automatic High Beam kunt u onbezorgd rijden zonder in te boeten op uw zicht. Automatic High Beam reageert op koplampen van andere weggebruikers en dimt indien nodig automatisch, en schakelt weer naar grootlicht zodra de weg vrij is.

Automatic High Beam maakt gebruik van een camera die ziet wat uw ogen wellicht niet direct onderscheiden. Door op het juiste moment naar dimlicht over te schakelen, behoudt u zo lang mogelijk goed zicht zonder tegenliggers te verblinden. Zo is uw zicht op de weg voor u optimaal, het allerbeste zicht op voetgangers of obstakels.

Dit ontziet de bestuurder van de noodzaak steeds over te schakelen zodat hij ontspannen kan genieten van een nachtelijk rit, veilig in de wetenschap dat hij volledig zicht op de weg heeft.

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidsysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

UX
UX Standaard
Vanaf € 44.995,-
NX
NX Comfort Line
Vanaf € 61.995,-
RX
RX Comfort Line
Vanaf € 85.995,-
ES
ES Business Line
Vanaf € 61.895,-
LS
LS Luxury Line Sedan Lang
Vanaf € 149.995,-

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/nl/nl?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx