1. Kopen & aanbiedingen
 2. Financieren
 3. Aanvraagproces
Lexus maakt het u makkelijk

Aanvraagproces Lexus Betaalplan

Het aanvragen van een financiering via het Lexus Betaalplan verloopt via een aantal stappen. Op deze pagina leest u welke dat zijn en waar u rekening mee moet houden. Aanvragen worden doorgaans binnen één werkdag behandeld, zodat u snel op weg kunt in u nieuwe Lexus.

Voordelen Lexus betaalplan

 • Vast maandbedrag
 • Boetevrij aflossen
 • Flexibel samen te stellen
 • Uw Lexus dealer als vast aanspreekpunt

Waar letten we op?

Bij het afsluiten van een lening voor uw auto controleert Lexus Financial Services bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of u betalingsachterstanden heeft. We beoordelen op basis van uw persoonlijke en financiële gegevens of de lening bij uw financiële situatie past. We kijken naar uw gezinssituatie, inkomen en uw vaste maandelijkse lasten (bijv. huur of hypotheek). Uw aanvraag wordt afgewezen als we verwachten dat u niet aan de maandelijkse termijnen van de lening kunt voldoen. Bijvoorbeeld als uit de BKR-controle blijkt dat u een betalingsachterstand hebt.

De weg naar uw auto via Lexus Betaalplan

 1. Lening en voorwaarden vaststellen
  Samen met uw dealer bepaalt u de hoogte, looptijd en eventuele slottermijn van de lening. U kunt de inruilwaarde van uw huidige auto en/of eigen middelen inzetten om een deel van uw nieuwe auto te financieren. Het resterende bedrag wordt gefinancierd met het Lexus Betaalplan.

 2. Akkoord offerte termijnbedrag
  Na uw akkoord op de offerte met het maandelijkse termijnbedrag, dient de dealer de aanvraag in bij Lexus Financial Services. U ontvangt een e-mail voor toegang tot uw persoonlijke ‘Mijn Contract’-omgevingOpens in new window. Dit is een beveiligde digitale omgeving waar u uw gegevens en financieringsafspraken kunt raadplegen.

 3. Aanleveren (financiële) informatie
  In deze digitale omgeving vult u uw persoonlijke en financiële informatie aan, zoals inkomen, gezinssituatie en uitgavenpatroon. Vereiste documenten zijn een kopie van uw legitimatiebewijs, kopie van uw bankpas, bankafschriften, loonstrook of bewijs van inkomen en eventueel aanvullende documenten, afhankelijk van uw situatie, zoals bij alimentatiebetalingen of -ontvangst.

 4. Beoordeling aanvraag bij BKR
  Lexus Financial Services beoordeelt uw aanvraag, inclusief een verplichte toetsing bij het BKR.

 5. Voorlopige positieve beoordeling
  Bij een voorlopig positief oordeel verzoeken wij u de benodigde documenten te uploaden in de ‘Mijn Contract’-omgeving, zodat we uw informatie kunnen verifiëren.

 6. Goedkeuring en contractondertekening
  Na goedkeuring neemt uw Lexus dealer contact met u op voor het ondertekenen van het financieringscontract en het ophalen van uw auto.

Samen met uw partner de auto financieren

Het is mogelijk om uw nieuwe Lexus samen met uw partner te financieren. Door beide inkomens mee te nemen in de aanvraag, heeft u in veel gevallen meer financieringsruimte. Uw partner wordt dan medecontractant en moet dezelfde gegevens en documenten aanleveren als u. Dit betekent dat uw partner ook getoetst en geregistreerd wordt bij het BKR.

Uw dealer als vast aanspreekpunt

Voor de financiering van uw nieuwe of gebruikte auto kunt u bij alle landelijke Lexus merkdealers terecht voor het Lexus Betaalplan. Uw dealer staat klaar om u te ondersteunen bij de financieringsaanvraag en biedt informatie over aanvullende diensten. Daarnaast kan uw dealer u helpen met het afsluiten van een autoverzekering. Kortom, de Lexus dealer zorgt ervoor dat u van A(anvraag) tot Z(orgeloos) op weg kunt in uw nieuwe Lexus.