1. Kopen & aanbiedingen
 2. Financieren
Hoe werkt geld lenen voor een auto?

Lexus Betaalplan, betrouwbare auto financiering

Heeft u uw ideale Lexus gevonden en zoekt u een flexibele betaalmethode? Het Lexus Betaalplan biedt de oplossing. Geniet direct van uw nieuwe of tweedehands Lexus door deze te financieren met een vast maandbedrag, een heldere looptijd en een vaste rente, zonder het hele bedrag ineens te betalen. Bij Lexus staat uw rijplezier centraal, en ons Betaalplan maakt het mogelijk om zorgeloos te genieten van de luxe en prestaties van Lexus.

Voordelen Lexus betaalplan

 • Vast maandbedrag
 • Boetevrij aflossen
 • Flexibel samen te stellen
 • Uw Lexus dealer als vast aanspreekpunt

Wat is het Lexus Betaalplan?

Het Lexus Betaalplan is een financieringsoplossing voor de aanschaf van uw auto bij de officiële Lexus dealer. Alles wordt vooraf duidelijk vastgelegd: het leenbedrag, uw maandelijkse aflossing, de looptijd en de rente. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Het financieren van uw aankoop kan voordelig zijn, bijvoorbeeld om spaargeld achter de hand te houden. U kunt zowel nieuwe als tweedehands Lexus modellen financieren, mits de auto aan het einde van de looptijd niet ouder is dan 15 jaar. Wilt u snel inzicht in uw maandelijkse kosten voor uw favoriete Lexus? Maak dan eenvoudig een berekening met onze rekentool.

BETAALPLAN

LBX rijden v.a. € 359,- p/m*

Stel, u bent helemaal weg van de volledig nieuwe LBX, maar u kunt óf wilt het aankoopbedrag niet in één keer betalen. Ontdek dan de mogelijkheden van het Lexus Betaalplan en voor u het weet, rijdt u weg in onze compacte SUV.

Rekenvoorbeeld LBX*

Mogelijkheden Lexus Betaalplan

Als u kiest voor financiering van uw auto via het Lexus Betaalplan, bepaalt u zelf het leenbedrag, de looptijd en of u aan het eind van de looptijd een slottermijn wilt hebben. Deze keuzes beïnvloeden de hoogte van het termijnbedrag dat u maandelijks betaalt aan Lexus Financial Services. Wilt u uw leenbedrag verlagen? Dan kunt u een aanbetaling doen of het inruilbedrag van uw huidige auto benutten. Financiering is mogelijk vanaf € 2.500,-. Zorg dat u goed op de hoogte bent van uw situatie en financiële mogelijkheden. Lexus Financial Services toetst of het verantwoord is om een financiering aan te gaan.

 • De termijn waarbinnen u de autolening aflost. Deze kan variëren van 12 tot 90 maanden. Meest gebruikelijk is een looptijd tussen de 24 en 60 maanden.

  De maandelijkse vergoeding die u bovenop de aflossing betaalt voor het geleende bedrag. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat u leent.

  Het bedrag dat u eventueel zelf betaalt bij aanschaf van de auto. Dit kan spaargeld zijn of bijvoorbeeld het bedrag van een ingeruilde auto.

  Het resterende deel van het leenbedrag dat u aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Hier lost u tussentijds niets op af. Wel betaalt u rente over de slottermijn, omdat u dit bedrag leent.

Offerte op maat

Voor een offerte op maat adviseren wij contact op te nemen met uw dealer of via onderstaande button met Lexus Financial Services.

FAQ's auto financieren

Jazeker, u kunt Lexus occasions van maximaal 13 jaar oud financieren via het Lexus Betaalplan. In dit geval met een looptijd van maximaal 2 jaar, omdat de financiering afgelost moet zijn als de auto 15 jaar oud is.

Via onze rekentool kunt u eenvoudig zelf een berekening maken. Uiteraard bent u ook altijd welkom bij de Lexus dealer voor informatie. Onze verkoopadviseurs kunnen ook direct een offerte voor u opmaken en indienen.

Wij vragen om een kopie van uw legitimatiebewijs, bankpas en enkele recente bankafschriften waarop de hoogte van uw inkomen en vaste lasten te zien zijn. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij om aanvullende documenten vragen, zoals bij het betalen/ontvangen van alimentatie en/of kinderopvangtoeslag.

U levert de gevraagde gegevens aan in uw persoonlijke online omgeving. Wij streven ernaar uw aanvraag binnen één werkdag te behandelen. Na goedkeuring tekent u het contract digitaal in de Mijn-Contract omgeving. 

Met Lexus Betaalplan kunt u een financiering afsluiten en betaalt u per maand een vast bedrag. Uw Lexus dealer kunt u informatie geven en helpen bij het aanvragen van een financiering.

Bij het afsluiten van een financiering bij ons krijgt u geen advies. Lexus Financial Services beoordeelt of het verantwoord is om een financiering aan te gaan. U maakt zelf een weloverwogen keuze of de financiering bij u past en of u deze wilt afsluiten. Als er iets verandert in uw situatie, kan het mogelijk gevolgen hebben voor de financiering. Wilt u dit niet of overziet u de gevolgen niet, dan past een financiering met advies mogelijk beter bij u. Neem dan contact op met Lexus Financial Service via 0347-367 940.

De Lexus dealer treedt op als bemiddelaar, dat betekent dat hij kan informeren en helpen bij de aanvraag van een financiering. U bepaalt zelf het gewenste product dat aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Sluit u een lening af dan verplicht u uzelf om maandelijkse kosten te betalen om deze lening af te lossen. Het is belangrijk te beseffen dat als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, zoals bij arbeidsongeschiktheid, scheiding of werkeloosheid de maandelijkse kosten om de lening terug te betalen doorlopen. 

In uw persoonlijke Mijn Contract-omgeving heeft u toegang tot alle relevante informatie met betrekking tot uw aanvraag en contract. U vindt hier tevens een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen over uw contract.

U moet minimaal 18 jaar zijn om een financieringsovereenkomst aan te gaan met Lexus Financial Services. 

De financiering moet zijn afgelost voor uw 81e verjaardag. Op uw 79e kunt u dus voor maximaal 24 maanden gebruikmaken van het Lexus Betaalplan.

Na afloop van de afgesproken looptijd mag de auto maximaal 15 jaar oud zijn. Zowel nieuwe Lexussen als officiële Lexus dealer occasions komen in aanmerking.

Ja. We zijn wettelijk verplicht inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven, zodat we kunnen beoordelen of u verantwoord kunt lenen. 

Ja, dat kan. We toetsen uw partner aan dezelfde criteria als u.

Komt u als contractant voor uw 70e te overlijden en is het openstaande bedrag niet hoger dan € 40.000,-, dan vervalt het resterende bedrag van de lening. Meer informatie over deze zogenaamde ‘kwijtschelding’ vindt u in de Algemene voorwaarden.

U dient minimaal een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Wij adviseren een Allrisk Lexus autoverzekering.

Wanneer u uw gefinancierde auto total loss rijdt, moet u de volledige lening in één keer aflossen. Met een allrisk autoverzekering voorkomt u dat u het bedrag met eigen geld moet betalen. 

Hoeveel u mag lenen is afhankelijk van uw inkomsten en uitgaven. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Lexus Financial Services bepaalt de maximale hoogte van de lening aan de hand van vaste criteria van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. We financieren nooit een hoger bedrag dan de aanschafwaarde van uw auto.

Nee. U hoeft geen aanbetaling te doen voor uw auto. Met een aanbetaling of de inruilwaarde van uw huidige auto kunt u wel uw maandbedrag verlagen.

U mag kosteloos eerder aflossen dan de geplande looptijd. Bijvoorbeeld als u een financiële meevaller heeft gehad.

U betaalt geen kosten voor het afsluiten van Lexus Betaalplan. Lexus Financial Services betaalt de dealer voor zijn bemiddeling. De dealer mag u dus geen rekening sturen voor bijvoorbeeld bemiddelingskosten, administratiekosten of een abonnement.

Disclaimer

* Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend • Vraag uw dealer voor een berekening op maat • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Lexus Financial Services • Voor een nieuwe Lexus en occasions • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • Met een minimum kredietbedrag van € 2.500,- • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Lexus Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@lexusfs.nl