1. Ontdek Lexus
  2. Prestaties
  3. Lc sportcoupe
LC Sportcoupé

Nieuw tijdperk

De LC is in elk opzicht een keerpunt. Hij markeert zowel voor Lexus als voor onze klanten een nieuw tijdperk. Deze dynamische coupé werd gemaakt in ons laboratorium in Japan, waar we onderzoek doen naar aerodynamica. Met de LC bent u dan ook verzekerd van een unieke rijervaring, waar uw avonturen u ook brengen.

GEMAAKT VOOR EEN NIEUW TIJDPERK

In 2016 werd de LC onthuld tijdens de Autoshow van Detroit. Bij die gelegenheid viel hij direct op en oogstte hij zowel bij de pers als bij het publiek veel applaus. Verschillende teams binnen Lexus werkten samen aan deze auto die een symbiose vormt van hoogstaand design en ongeëvenaarde prestaties. Behalve een feest om in te rijden is de LC ook zeker een krachtig statement voor de toekomst van Lexus.

VAN CONCEPT TOT REALITEIT

De vertaling van concept naar productieversie is voor de LC werkelijk uniek. Een expressief design en een uitzonderlijke technische expertise komen samen in een pure rijsensatie, die tegelijkertijd tot in het kleinste detail luxueus en comfortabel is.
PRESTATIES

ONGEËVENAARDE PRESTATIE

Dit is een buitengewone visie, uitgevoerd tot in het kleinste detail. De LC is geïnspireerd op het gelauwerde design van de LF-LC concept die in 2012 werd onthuld. Deze sportcoupé maakt korte metten met conventies en heersende opvattingen.

Met de LC hebben de technici en designers van Lexus het onmogelijke mogelijk gemaakt. Net als de wereldberoemde Lexus LFA wordt ook de LC gebouwd door onze Takumi vakmensen. Het maken van auto’s is hun grootste passie en door hun jarenlange ervaring en liefde voor schoonheid weten ze de lat elke dag hoger te leggen.

PRESTATIES

ONGEËVENAARDE PRESTATIES

Dankzij een reeks van innovatieve functies maakt u achter het stuur van de LC kennis met een unieke rijervaring. Ook zult u getroffen worden door de dynamische luxe in het interieur. Dit is een even elegante als krachtige interpretatie van onze L-finesse designfilosofie.

Onder begeleiding van onze Takumi vakmensen werd de LC als een van de eerste modellen van Lexus volledig ontwikkeld in ons aerodynamisch onderzoekscentrum in Japan. Daarmee markeert de LC het begin van een nieuw tijdperk.

MULTI STAGE HYBRID

Met de LC 500h introduceert Lexus nieuwe hybride technologie. Voor aandrijving zorgt een revolutionair Multi Stage Hybrid System, met een enorme brandstofefficiency, lage emissies en een puur sportieve rijervaring.

PRESTATIES

EEN NIEUWE GENERATIE

Maak kennis met een hybride van de nieuwste generatie. In het Multi Stage Hybrid System van de LC werken twee krachtbronnen intelligent samen. Zowel de door een accu gevoede elektromotor als de benzinemotor kunnen afzonderlijk van elkaar de auto aandrijven. Ook kunnen zij de krachten bundelen wanneer de situatie daarom vraagt.

Het resultaat? Een uitzonderlijke efficiency, lage emissies, een sensationele rijervaring en indrukwekkende acceleraties. Ons systeem registreert de rijomstandigheden en stemt daar de verdeling van het vermogen op af. Daarbij maakt het systeem telkens de meest optimale keuze, terwijl u desgewenst ook zelf kunt schakelen met Drive Mode Select.

De Multi Stage Hybrid biedt ruimte aan een veel sportievere hybride, met een belangrijke rol voor een 4-traps automatische transmissie. Hiermee heeft u de beschikking over 10 versnellingen, waartussen u zelf soepel kunt schakelen. Zo trapt u het gaspedaal in voor een directe, sportieve respons of profiteert u bij lagere snelheden van slimme efficiency.

DYNAMISCH RIJGEDRAG

De techniek van de LC is tot in detail fijngeslepen, met als doel een ongeëvenaarde rijsensatie. We weten dat zelfs het kleinste onderdeel een enorm verschil kan maken.

PRESTATIES

EEN UNIEKE RIJERVARING

De motor van de LC 500 is voorzien van een dubbel inlaatspruitstuk. Hierdoor 'ademt' het systeem beter, wat bijdraagt aan het fantastische motorgeluid dat elke autoliefhebber als muziek in de oren klinkt. Deze atmosferische motor vormt één geheel met de sportcoupé. Deze krachtbron onderscheidt zich met een lineaire vermogensafgifte, waardoor u volledige controle heeft en achter het stuur voluit kunt genieten.

In ons werk aan de toekomst van Lexus hebben we een compleet nieuwe rijervaring ontwikkeld. Het karakter en het gevoel van de LC is compleet anders dan van elke andere Lexus die we tot nu toe maakten.

PRESTATIES

GEMAAKT VOOR BOCHTEN

Tijdens de ontwikkeling van de LC hadden we met elke bocht het gewenste resultaat voor ogen: een scherpere, meer verfijnde rijervaring. Wendbaar, lichtvoetig en krachtig.

We wilden een superieure kwaliteit die past bij een luxe sportcoupé, maar ook een auto die verrast en passie oproept bij zijn bestuurder. Heeft u reeds kans gehad om een proefrit te maken met de LC? Dan weet u dat we ons ambitieuze doel hebben bereikt.