1. Lexus rijders
 2. Service & Onderhoud
 3. Hybrid health check
Hybride luxe van Lexus

Lexus Hybrid Health Check

Een ultieme rijervaring. Elke dag weer. Lexus doet er alles aan dit voor u te verzorgen.

HYBRIDE LUXE VAN LEXUS

Een ultieme rijervaring. Elke dag weer. Lexus doet er alles aan dit voor u te verzorgen. Is uw fabrieksgarantie op hybride onderdelen afgelopen? Laat dan een Hybrid Health Check uitvoeren. Alleen bij uw Lexus dealer en niet meer dan € 89,95 per keer (in combinatie met onderhoud).
LEXUS HYBRID HEALTH CHECK

VOORDELEN HYBRID HEALTH CHECK

 • Inclusief overdraagbaar certificaat
 • Alleen mogelijk bij uw Lexus dealer
 • Extra zekerheid op uw hybride batterijpakket
LEXUS HYBRID HEALTH CHECK

WAAROM EEN HYBRID HEALTH CHECK?

Met de Hybrid Health Check controleert uw Lexus dealer of de hybride technologie in uw hybride model, de Lexus Hybrid Drive, nog optimaal functioneert. Indien een deel van het systeem extra aandacht nodig heeft, bespreken we dat uiteraard eerst met u.

Als uw hybride auto in orde is, ontvangt u van ons een certificaat. Functioneert er toch iets niet optimaal? Dan wordt dat kosteloos door de Lexus dealer opgelost. Zelfs als we de hybride accu moeten vervangen, brengen we u daarvoor niets in rekening. Het certificaat is overdraagbaar.

Veelgestelde vragen

Alle onderdelen van het hybride systeem zijn bij Lexus standaard voorzien van een fabrieksgarantie van 5 jaar of 100.000 km. We adviseren u om na deze periode jaarlijks een Hybrid Health Check te laten uitvoeren. Of als u meer dan 15.000 km per jaar rijdt, gelijktijdig met de eerstvolgende onderhoudsbeurt. Tot uw Lexus 16 jaar is kunt u dan genieten van de zekerheid op de hybride accu.

Uw Lexus dealer heeft gespecialiseerde technici in huis die continu worden bijgeschoold op de laatste hybride technieken. Zij gebruiken zeer geavanceerde diagnoseapparatuur. Na een Hybrid Health Check met positief resultaat kunt er zeker van zijn dat de hybride technologie in uw auto nog optimaal functioneert.

De hybride accu wordt stapsgewijs gecontroleerd.

 1. Hybrid Battery Check
  De hybride accu bestaat uit 14 afzonderlijke modules. Grote variaties in de interne spanning & weerstand van deze modules zijn een indicatie van accuverzwakking.
 2. Uitlezen (DTC) storingscode
  Constateren of de boordcomputer eventuele storingscodes in het hybride systeem heeft opgeslagen.
 3. Hybride koelingscomponenten
  Voor de prestatie is de functie van de ventilator en pomp inclusief het koelvloeistofpeil van belang.
 4. Accu isolatie
  Er wordt gecontroleerd of de isolatie tussen de verschillende modules van de hybride accu voldoende is.

Tot het 15e jaar van uw Lexus brengt uw Lexus dealer niets in rekening voor het herstel van het hybride batterijpakket.

Ja, het certificaat staat op naam van de auto en niet op persoon. Binnen de geldigheid van het certificaat is het overdraagbaar. Dat betekent extra zorgeloos rijplezier voor de nieuwe eigenaar.

De dekking verloopt na uw garantieperiode (standaard 5 jaar of 100.000 km) en met deze check verlengt u de zekerheid op uw hybride batterijpakket voor één jaar of 15.000 km! Dit kan tot uw Lexus 15 jaar oud is.