1. Ontdek Lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert (LDA)
Lexus safety system +

Lane Departure Alert (LDA) met Lane Keep Assist

Lange ritten en onbekende wegen vergen uiterste concentratie van bestuurders, daarom is Lane Departure Alert ter ondersteuning. Deze reeks innovaties omvat Steering Assist, Lane Keep Assist en Vehicle Sway Warning, opdat u altijd op uw rijstrook blijft en alert bent.

LDA maakt gebruik van een camerasensor waarmee de positie van de auto ten opzichte van de wegmarkering wordt bepaald. Zodoende blijft de bestuurder zich altijd bewust van de situatie, zodat hij indien nodig kan ingrijpen.

LDA biedt extra ondersteuning tijdens lastige rijomstandigheden. Slingeren van de auto is veelal een eerste aanwijzing van concentratieverlies of vermoeidheid van de bestuurder. Modellen van Lexus met waarschuwing tegen slingeren geven bij koerswijzigingen geluids- en visuele signalen voordat een ongeluk plaatsvindt. De waarschuwing kan zodanig worden ingesteld dat hij perfect aansluit bij uw eigen rijstijl.

Voor extra vertrouwen op de weg zorgen modellen van Lexus met Steering Assist voor lichte tegendruk op het stuur wanneer de rijstrook dreigt te worden verlaten; Lane Keeping Assist helpt de auto door middel van Dynamic Cruise Control met radar binnen de wegbelijning te houden.

Deze functies van LDA helpen ongevallen door afleiding of vermoeidheid voorkomen, op momenten dat concentratieverlies gevaar zou kunnen opleveren. Dankzij de aanwijzingen van LDA behouden bestuurders kalmte en vertrouwen tijdens hun rit.

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidsysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

NX
NX Comfort Line
Vanaf € 61.995,-

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/nl/nl?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Cll