1. Elektrisch rijden
 2. Oplaadservice
Veilig en comfortabel opladen

Lexus oplaadservice

Door het gemak waarmee u de batterij van elk model uit de range van Lexus Electrified oplaadt, sluit uw auto perfect aan bij uw wensen. Lees hier alles wat u wilt weten over het opladen van uw Lexus.

Uw Lexus veilig en comfortabel opladen, waar en wanneer het u uitkomt. Daarvoor is Lexus Oplaadservice. Uw Lexus verkoopadviseur zal u hierin volledig ontzorgen, zoals u van Lexus gewend bent. Om u te kunnen voorzien van een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen, is Lexus Oplaadservice een samenwerking aangegaan met Vattenfall InCharge. Hierdoor kan Lexus Oplaadservice u een passende oplossing bieden, of u nu thuis, onderweg of zakelijk wilt laden.
Lexus oplaadservice bevat een output van maximaal 22kW met Standaard Dynamic Load Balancing, wat ervoor zorgt dat er altijd maximaal vermogen beschikbaar is en overbelasting wordt voorkomen. Hierbij communiceert deze premium oplaadservice met de slimme meter in uw woning en verdeelt op intelligente wijze het totale vermogen tussen de diverse stroomverbruikers. Hierdoor wordt er continu geoptimaliseerd, zodat u uw Lexus altijd zorgeloos, veilig en zo efficiënt mogelijk kunt opladen.

Lexus thuisladen

OPLAADSERVICE

THUIS OPLADEN

Heeft u de mogelijkheid om op uw eigen terrein een laadpunt te plaatsen? Lexus biedt u verschillende laadoplossingen, zodat er altijd een pakket bij zit dat bij uw persoonlijke woonsituatie past. U heeft hierin de keuze uit een oplaadpunt aan de wand of op een standvoet. Een monteur zal dit vervolgens bij u komen aansluiten, waarbij er altijd maximaal vermogen beschikbaar is om op te laden en tegelijkertijd overbelasting wordt voorkomen. Veilig, snel en bovendien comfortabel opladen. Bovendien ontvangt u een garantieperiode van 5 jaar op de Lexus Oplaadservice en de installatie.

HOE LANG DUURT HET OPLADEN VAN DE BATTERIJ?

VOORDELIG

THUIS OPLADEN

Om de batterij van uw Lexus van volledig leeg naar helemaal vol op te laden, heeft u met een 11 kW 3-fasen lader ongeveer 7 uur ononderbroken laadtijd nodig. Door bijvoorbeeld de batterij 's nachts thuis op te laden, kunt u met uw auto altijd beschikken over een volle batterij. Tegelijk maakt u efficiënt gebruik van het elektriciteitsnetwerk, omdat de vraag naar energie 's nachts lager is. 
SNELLADEN

ONDERWEG OPLADEN

Met de Lexus laadpas kunt u voortdurend gebruik maken van alle publieke laadpalen en snellaad stations in Nederland. Daarnaast kunt u gebruik maken van vele partner netwerken in het buitenland. Maakt u gebruik van snelladen bij een snellaadpunt van 150 kW laadpunt of meer, dan is de batterij in slechts 30 minuten voor 80 procent opgeladen. Zo weet u zeker dat u altijd snel weer onderweg bent.
Oplaadservice

LAADPAS

 • Eenvoudig uw laadsessies starten en beëindigen
 • Geen aanvraagkosten
 • Te gebruiken bij alle publiek laadpunten en snellaadstations in Nederland
 • Ook in het buitenland te gebruiken via de partnernetwerken in o.a. België, Duitsland, Frankrijk, UK, Denemarken en Zweden en steeds meer landen.
 • Extra voordelig laden bij publieke Vattenfall InCharge-laadpunten of bij een van de ruim 100 McDonalds snelladers
 • Inzicht in al uw laadsessies

 

Complete service met de Lexus laadpas en app

Met de Lexus Oplaadservice laadt u zorgeloos onderweg uw Lexus op. Met de Lexus laadpas en app heeft u toegang tot vrijwel alle 120.000 publieke laadpunten in Nederland en blijft het aantal laadpunten in de omringende landen ook continu groeien. Bovendien kunt u gebruikmaken van de diverse snelladers onderweg. In de app kunt u gemakkelijk zien waar een laadpunt is, met welk vermogen u kunt opladen én wat de kosten hiervan zijn. Deze kosten worden automatisch maandelijks doorbelast aan u of uw werkgever. En de kosten van het thuis opladen automatisch vergoed. Zodat u hier verder geen omkijken naar heeft.Uw Lexus veilig en comfortabel opladen, waar en wanneer het u uitkomt. Daarvoor is Lexus Oplaadservice.

Wilt u meer informatie?

Wilt u graag meer weten over het laadpunt of de zakelijke oplossingen die wij bieden? Uw dealer staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en samen met u te kijken naar het meest geschikte pakket voor uw situatie. Door het contactformulier in te vullen, zal uw dealer binnen één werkdag geheel vrijblijvend contact met u opnemen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OPLADEN

Ja, dat kan. Door een daarvoor aanbevolen laadpaal te installeren, kunt u de batterij van uw auto thuis veilig en snel opladen.

Heeft u thuis geen laadpaal geïnstalleerd, dan kunt u de batterij van uw auto altijd opladen via een geaard stopcontact. Deze manier van opladen is echter aanzienlijk langzamer en resulteerd in een hoger energieverlies en daarmee minder efficiënt. Wij adviseren dit uitsluitend in noodsituaties toe te passen.

Wanneer u met uw elektrische auto onderweg bent dan kunt u gebruikmaken van een van de vele beschikbare publieke laadpunten wanneer dat nodig is. Het is aan te raden dat u een eigen laadkabel bij de hand heeft. 

Via de Lexus Link app en het Lexus Public Charging Network vindt u in heel Nederland ruim 120.000 publieke laadpunten. Zo weet u zeker dat er altijd een laadpaal in de buurt is.

U kunt uw auto 's nachts met een Lexus oplaadpunt of publieke laadpaal met een gerust hart achterlaten om de batterij op te laden. Bovendien is 's nachts laden vaak goedkoper, sommige energiemaatschappijen hebben een nachttarief voor elektriciteit. 

Ook zonder laadpaal thuis kunt u altijd een elektrische auto bezitten en rijden. U kunt dan gebruikmaken van een van de vele beschikbare publieke laadpunten.

Er zijn snelle en slimme oplossingen om de batterij van uw elektrische auto thuis of onderweg op te laden. Er zijn ook prijsverschillen tussen thuis en onderweg laden.

Wanneer u de batterij 's nachts thuis oplaadt, is dit aanzienlijk goedkoper dan wanneer u dat overdag doet. Sommige energieleveranciers bieden lagere tarieven in de daluren. 

Op de lange termijn zijn de kosten voor elektrisch rijden vergelijkbaar met rijden op benzine of diesel. Prijzen voor elektriciteit liggen lager.

Algemene voorwaarden

 1. Lexus Oplaadservice wordt in Nederland uitgevoerd door Vattenfall InCharge. Namens Lexus zal Vattenfall InCharge uw laadpunt verzorgen en door een van haar installatiepartners fysiek vakkundig monteren en testen.
 2. Het aantal meter graafwerkzaamheden tussen uw meterkast en de gewenste locatie van het Lexus Oplaadservice is bepalend voor de prijsstelling van het pakket. Verantwoordelijkheid van het juist bepalen van deze meters ligt bij de klant. Uiteraard kunnen wij u hierbij assisteren.
 3. Bij het thuislaadpakket Maximaal is een schouw voorafgaande de installatie altijd onderdeel van het proces. Hierbij wordt er bepaald of eventuele meerkosten van toepassing zijn. In situaties dat er meerkosten zijn, worden deze meerkosten door Vattenfall InCharge in rekening gebracht aan de berijder of werkgever.
 4. Lexus Oplaadservice wordt altijd geleverd in combinatie met een abonnement ‘hosting & beheer’. Dit abonnement wordt afgesloten tussen de eigenaar van de Lexus en Vattenfall InCharge. Dit kan ook uw werkgever of leasemaatschappij zijn. Bekijk de Algemene voorwaarden van dit abonnementOpens in new window
 5. Indien u uw Lexus zakelijk gebruikt, zal het abonnement ‘hosting & beheer’ ook zorgdragen voor de verrekening van zakelijk geladen stroom. Vattenfall InCharge zal deze verrekening doen tussen gebruiker en werkgever of leasemaatschappij. Het te verrekenen bedrag bedraagt € 0,27 inclusief BTW en zal jaarlijks worden geïndexeerd. Hiervoor zijn de algemene voorwaarden van Vattenfall InCharge van toepassing die behoren bij het abonnement ‘hosting & beheer’.
 6. Het verhogen van de aansluitwaarde of het omzetten van 1 naar 3 fasen van uw netaansluiting is de verantwoordelijkheid van uw netbeheerder. Lexus noch Vattenfall InCharge is verantwoordelijk voor het tijdstip of de kosten die hierbij door uw netbeheerder worden doorbelast. Voorbereidende werkzaamheden bij het omzetten van een aansluiting, het aanpassen van uw meterkast en afzekeren hiervan zijn tegen meerkosten wel mogelijk.
 7. Dynamic Load Balancing is een functionaliteit die standaard wordt ondersteund door het slimme laadpunt. Voor een juiste werking is de aanwezigheid van een slimme meter noodzakelijk. Indien u geen slimme meter heeft, zal deze functie dus niet werken. Een slimme meter kunt u aanvragen bij uw netbeheerder.
 8. De Lexus Oplaadservice zal in basis opgeleverd worden voordat u uw nieuwe Lexus in ontvangst neemt. Wanneer uw Lexus uit voorraad geleverd kan worden, dan is de doorlooptijd circa 6 weken. Uiteraard streven we ernaar dit te verkorten. Een Lexus laadpas is dan wel direct beschikbaar.
 9. Garantie: Lexus Oplaadservice wordt geleverd met 5 jaar garantie. Ook op een juiste installatie. Uitgezonderd van garantie zijn schades veroorzaakt door onjuist gebruik, vernieling of natuurgeweld.
 10. Dataverwerking persoonsgegevens. Conform de richtlijnen van de AVG, vragen wij toestemming om uw persoonsgegevens te delen met Vatenfall InCharge en haar installatiepartner. Deze zullen zorgvuldig en uitsluitend voor het maken van een afspraak en het plaatsen van uw Lexus Oplaadservice worden gebruikt.