1. Ontdek Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZC
CONCEPT CARS

DE VOLLEDIG ELEKTRISCHE LF-ZC SEDAN

DE TOEKOMST VAN SCHOONHEID ZONDER COMPROMIS

Dit is de Lexus LF-ZC - een nieuwe batterij-elektrische concept car die samen met de LF-ZL, een tweede studiemodel van Lexus, zijn debuut maakte tijdens de Japanse Mobility Show.

De LF-ZC onderscheidt zich vooral door veelzijdigheid, die voor een belangrijk deel te danken is aan het feit dat de belangrijke structurele componenten kleiner en lichter werden. Daarnaast is met de LF-ZC de befaamde Lexus Driving Signature verder geperfectioneerd, een ontwikkeling die hand in hand gaat met de evolutie van nieuwe technologieën voor elektrificatie.

Deze twee nieuwe concept car vormen de visie van Lexus voor toekomstige BEV's die zonder enig compromis functionaliteit combineren met esthetische schoonheid.

1

EMOTIONEEL GELADEN DESIGN

De LF-ZC markeert een verdere evolutie van de unieke identiteit van Lexus. Zijn laaggesneden, elegante vorm speelt in op de emotie, met bovendien uitzonderlijke aerodynamische prestaties en onderscheidende details die kenmerkend zijn voor een BEV. Het design van de spindle body, met vloeiende lijnen van voor tot achter, is een voorbeeld van de wijze waarop vorm en functie verder evolueren door elektrificatie van mobiliteit. Daarbij accentueren de geprononceerde achterste wielkasten de aerodynamische prestaties en het brede voorkomen van de auto.
2

DUURZAAMHEID IN BEWEGING

Met het Bamboo CMF Concept1 toonde Lexus tijdens de Japan Mobility Show een voorbeeld van het streven naar duurzaamheid en circulair gebruik van natuurlijke grondstoffen. Voor de LF-ZC is het duurzame, en tegelijkertijd fraaie bamboe dan ook een kenmerkend materiaal. Bamboe groeit snel, absorbeert relatief veel CO2 en ziet er tijdloos mooi uit, waardoor het in de Japanse bouw- en kunstnijverheid al eeuwenlang wordt gebruikt.
3

UITBUNDIGE RIJPRESTATIES

Doelstellingen van Lexus voor de LF-ZC waren superieure prestaties en efficiency van batterijtechnologie van de nieuwste generatie , en grofweg het verdubbelen van de actieradius ten opzichte van een conventionele BEV. Met het ontbreken van een motorcompartiment, betere aerodynamische eigenschappen en een verdere gewichtsbesparing ontstaan meerdere voordelen. Daarbij draagt het lage profiel van de batterij bij aan een intrigerend profiel, met als extra voordeel een laag zwaartepunt voor een dynamischer weggedrag.
4

VOORUITGANG IN GASTVRIJE TECHNOLOGIE

Net als de LF-ZL is ook de LF-ZC ontwikkeld vanuit de Japanse filosofie van Omotenashi, met nieuwe technologie die volledig in dienst staat van gastvrijheid. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe, interactieve Arene OS platform. Dit combineert rijgegevens met een AI chatfunctie, om te leren anticiperen op de wensen van de bestuurder. Daarnaast vormt een AI-systeem voor spraakherkenning van de nieuwste generatie de basis voor een attente, natuurlijke interactie met het boordsysteem.

ONTDEK ELEKTRIFICATIE

Als denkrichting voor toekomstige modellen is de LF-ZC een evolutie in design, efficiency en prestaties, voortkomend uit innovatie en geavanceerde technologieën. Lees meer over elektrificatie in het heden en ontdek de volledig elektrische Lexus RZ.

SPECIFICATIES

LF-ZC globale specificaties

Totale lengte 4.750 mm

Totale breedte 1.880 mm

Totale hoogte 1.l390 mm

Wielbasis 2.890 mm

cW-waarde lager dan 0,2 (doelstelling)

 

1 CMF – Colour, Material en Finish (Kleur, Materiaal en Afwerking), representatief voor designelementen in autoproductie.