1. Elektrisch rijden
  2. Batterij & Actieradius
Go beyond

Batterij elektrisch en actieradius

Onze batterijen en alle overige technologie van Lexus Electrified staan volledig in dienst van het vergroten van uw rijplezier. Zo helpen wij u verder te komen dan u wellicht had verwacht.

KOM VERDER MET UW ELEKTRISCHE AUTO

Omdat wij voortdurend bezig zijn met innovaties op het gebied van elektrische mobiliteit en het perfectioneren daarvan, zijn we er trots op dat Lexus Electrified rijders kunnen helpen hun actieradius zoveel mogelijk te vergroten. Bekijk de verschillende factoren die van invloed zijn op het energieverbruik van uw auto, en hoe u zo efficiënt mogelijk kunt rijden. En ontdek hoe ver u met onze auto's kunt rijden, om verzekerd te zijn van maximaal rijplezier.

WELKE FACTOREN ZIJN VAN INVLOED OP MIJN ACTIERADIUS?

VERWARMING EN KOELING

CLIMATE CONTROL

Intensief gebruik van verwarming en koeling via de daarvoor bedoelde systemen van uw auto is een belangrijke factor in het totale energieverbruik. In sommige gevallen kunt u hiermee tot wel 30 procent van de totale capaciteit van de batterij verbruiken.

EXTERNE FACTOREN

BUITENTEMPERATUUR

Wanneer het buiten kouder is, rijden elektrische auto's minder efficiënt omdat ze meer energie verbruiken om hun optimale temperatuur te bereiken. Een temperatuur van 20°C is de ideale temperatuur om optimaal te presteren.

VERSCHILLENDE RITTEN

RIJSTIJL

Tijdens een rit op de snelweg verbruikt uw elektrische auto meer energie dan in de stad. Dit heeft onder meer te maken met de luchtweerstand die hoger wordt. In de stad verbruikt uw auto minder energie en wordt de batterij meer opgeladen door het regeneratieve remsysteem.

HOE BENUT IK MIJN ACTIERADIUS OPTIMAAL?

GEMOEDSRUST

SLIMME SYSTEMEN

We hebben slimme functies ontwikkeld om uw rijbeleving zo plezierig mogelijk te maken. Ons Battery Management System helpt u maximaal gebruik te maken van de beschikbare energie en actieradius, door het laadniveau en de energiestromen in de batterij in de gaten te houden.

MAXIMALE EFFICIENCY

TEMPERATUUR INSTELLEN

Door bewust om te gaan met de climate control kunt u uw actieradius vergroten. Stoel- en stuurverwarming verbruiken minder energie dan het systeem dat de temperatuur in het gehele interieur verwarmt.

SLIM RIJDEN

BEWUSTE MOBILITEIT

Door in druk verkeer zo geleidelijk mogelijk te accelereren, verbruikt uw auto minder energie en rijdt u dus efficiënter. Zorg er ook voor dat de bandendruk in orde om te voorkomen dat de auto onnodig energie verbruikt.

MAAK KENNIS MET ELEKTRISCH RIJDEN

HYBRIDE MODELLEN

Voor een soepele kennismaking met de wereld van Lexus Electrified, bekijkt u onze uitgebreide range van hybride aandrijflijnen. Zo vindt u altijd de auto die perfect bij u past. Beleef krachtig en efficiënt elektrisch rijplezier, van een hybride tot een plug-in hybride.
DUURZAAM

LEVENSDUUR BATTERIJ

De batterij van een elektrische auto gaat vaak langer mee dan de auto zelf. De levensduur is daarmee voorspelbaar, terwijl u verzekerd blijft van opwindend rijplezier. Op het batterijpakket biedt Lexus tot 15 jaar of 1.000.000 km garantie bij onderhoud door een Lexus-dealer.
INLEVERREGELING

GEMAKKELIJK RECYCLEN

Om er zeker van te zijn dat de batterij van uw auto veilig en milieuvriendelijk wordt gerecycled, hebben we voor u als Lexus Electrified rijder onze inleverregeling. Dat is beter voor u én voor onze planeet.