1. Ontdek Lexus
  2. Safety
  3. Lane tracing alert
Lexus safety system +

Lane Departure Alert met Lane Tracing Assist

Lange ritten en onbekende wegen vergen uiterste concentratie van de bestuurder en daarbij komt Lane Tracing Assist goed van pas. Deze reeks innovaties omvat stuurassistentie, een waarschuwing tegen slingeren en de verder verbeterde rijkoerstechnologie die ervoor zorgen dat u koers houdt op uw rijstrook en alert blijft wanneer Dynamic Cruise Control met radar is ingeschakeld.

Lane Departure Alert maakt gebruik van een camera die de positie van de auto ten opzichte van de wegmarkering in beeld brengt. Daarmee is de bestuurder zich voortdurend bewust van zijn situatie, zodat hij kan ingrijpen wanneer dat nodig is

Lane Departure Alert zorgt voor ondersteuning bij lastige verkeerssituaties. Zodra u vermoeid raakt of niet geconcentreerd bent, gaat uw auto meestal eerst slingeren. Modellen van Lexus met een waarschuwing tegen slingeren, attenderen de bestuurder daarop met audiovisuele signalen voordat een ongeval kan plaatsvinden. De waarschuwing kan op verschillende waarden worden ingesteld om aan uw persoonlijke rijstijl te worden aangepast.

Met het oog op optimaal vertrouwen op de weg zorgen modellen van Lexus met stuurassistent voor lichte tegendruk op het stuurwiel wanneer de auto de wegmarkering dreigt te overschrijden. Lane Tracing Assist is opgewaardeerd met een nieuwe generatie Lane Tracing Assist die onophoudelijk ervoor zorgdraagt dat de auto met minimaal slingeren midden op de rijstrook blijft, zelfs in flauwe bochten wanneer Dynamic Cruise Control met radar is ingeschakeld.

Lane Departure Alert helpt risico's door vermoeidheid of concentratieverlies vermijden, wanneer de bestuurder even niet oplet en in een gevaarlijke situatie zou kunnen belanden. Dankzij Lane Departure Alert behouden bestuurders hun rust en vertrouwen tijdens hun rit.

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidssysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

UX
UX Standaard
Vanaf € 44.995,-
ES
ES Business Line
Vanaf € 61.895,-
LS
LS Luxury Line Sedan Lang
Vanaf € 149.995,-

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/nl/nl?model=ux%2Ces%2Cls