1. Ontdek Lexus
  2. Safety
  3. Pre-Collision System
Lexus safety system +

Pre-Collision System met voetgangersherkenning

Pre-Collision System begint met het vermijden van een aanrijding. Pre-Collision System met voetgangersherkenning zorgt ervoor dat u altijd optimaal bent voorbereid op de weg voor u. Het Pre-Collision System detecteert andere weggebruikers vóór uw auto, geeft een signaal wanneer een frontale aanrijding waarschijnlijk is en verhoogt uw remcapaciteit indien een aanrijding onvermijdelijk is.

Door middel van een minuscule radarsensor detecteert het Pre-Collision System de weg voor de auto tot in de kleinste details van auto's, voetgangers en fietsers.

Wanneer een aanrijding is voorzien, wordt de bestuurder daar met zowel geluids- als visuele signalen op geattendeerd, zodat hij die kan proberen te vermijden. Wanneer het systeem beoordeelt dat de kans op een aanrijding groot is of onvermijdelijk, zal bovendien de remassistent de remkracht verhogen en automatisch afremmen om de aanrijding te vermijden en schade te beperken.

Dankzij het Pre-Collision System wordt uw intuïtie ondersteund, uw gevoel van afstand tot objecten vóór de auto wordt bevestigd en het biedt u gemoedsrust. Het wordt plezieriger om over voor u onbekende wegen te rijden aangezien het systeem u bewust maakt van andere weggebruikers, zodat u zich kunt ontspannen en van uw rit kunt genieten.

Disclaimer: Leest u alstublieft de gebruiksaanwijzing van het veiligheidsysteem van Lexus en gebruikt u het nimmer ter vervanging van menselijke bediening. De bestuurder blijft altijd verantwoordelijk voor veilig weggedrag.

MODELLEN MET DEZE TECHNOLOGIE

ES
ES Business Line
Vanaf € 61.895,-
NX
NX Business Line
Vanaf € 64.995,-
LS
LS Luxury Line Sedan Lang
Vanaf € 148.100,-

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/nl/nl?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux