1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Digitale buitenspiegels voor Lexus ES
De Lexus ES

Digitale buitenspiegels

De Lexus ES 300h President Line, modeljaar 2021 is leverbaar met Digital Side-View Monitors, ofwel digitale buitenspiegels. Met deze geavanceerde technologie tilt Lexus het comfort- en veiligheidsniveau van de executive sedan naar een nog hoger niveau.

De digitale buitenspiegels op de Lexus ES beleven hun Europese debuut op de autotentoonstelling van Genève, die van 5 t/m 15 maart plaatsvindt.
 • Elegante, compacte behuizing

  De camera’s van de digitale buitenspiegels zijn gevat in aerodynamisch gevormde, vlakke units die perfect aansluiten bij de elegante lijnen van de Lexus ES 300h President Line. Dankzij de compacte vormgeving blijft windgeruis tot een minimum beperkt.

De units zijn voorzien van ingebouwde verwarming die bevriezing en condensvorming voorkomt. Zelfs bij regen en sneeuw zorgen de camera’s dus voor perfecte beelden. De camera’s zijn bovendien uitgevoerd met een sensor die schitteringen van de koplampen van achteropkomend verkeer onderdrukt. De bestuurder heeft dus altijd uitstekend zicht naar achteren.
 • Beter en meer zicht

  De camerabeelden zijn in realtime zichtbaar op twee hi-res 5-inchdisplays. Door hun plaatsing aan de basis van beide A-stijlen en in lijn met de camera-units valt het beeld automatisch in het natuurlijke blikveld van de bestuurder. Dat betekent dat de bestuurder zijn kijkgedrag niet hoeft aan te passen. Sterker nog: hij hoeft zijn hoofd zelfs minder naar links en rechts te bewegen voor optimaal zicht naar achteren. Het systeem waarschuwt bij rijbaanwisselingen ook voor verkeer in de dode hoek.

Als de bestuurder de richtingaanwijzers gebruikt of de achteruitrijversnelling inschakelt, dan zorgen de digitale buitenspiegels automatisch voor een breder zicht op de ruimte naast en achter de auto. Dit maakt manoeuvreren eenvoudiger, ook al omdat de dode hoek hiermee verleden tijd is. Een speciaal lichticoon op het display laat de bestuurder weten dat deze ‘extended view’ is ingeschakeld.
 • Het gemak van referentielijnen

  De digitale buitenspiegels voegen tijdens het manoeuvreren referentielijnen toe aan het beeld, wat het parkeren makkelijker maakt. De lijnen geven afstanden van 20 en 50 cm vanaf de achterbumper weer en 50 cm vanaf de zijkant van de auto. Er zijn ook referentielijnen om de bestuurder te helpen bij het inschatten van een veilige afstand tot voorliggers. Bij snelheden tot 70 km/h geven ze afstanden van 5, 10 en 15 meter weer, boven 70 km/h ook 30 meter.

 • Persoonlijke instellingen

  De digitale buitenspiegels van de Lexus ES 300h President Line zijn op dezelfde manier te verstellen als conventionele buitenspiegels. Via een speciaal menu is behalve de helderheid van de weergave ook het automatisch inklappen van de camera-units in te stellen.