1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Groot onderzoek: Lexus betrouwbaarste automerk
Groot onderzoek wijst uit:

Lexus is betrouwbaarste

In het grootschalig tweejaarlijkse onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop wordt auto-eigenaren in België, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal gevraagd wat de afgelopen jaren aan hun auto mankeerde. Uit het onderzoek komt Lexus als betrouwbaarste automerk uit de bus.

Voor de derde keer op rij, want ook de twee vorige edities (2020 en 2018) eindigde Lexus op de eerste plaats. Test Aankoop kreeg antwoord van 60.000 auto-eigenaren, een zeer uiterst representatief aantal.

MINSTE PROBLEMEN

Uit alle feedback van het betrouwbaarheids- en klanttevredenheidsonderzoek blijkt Lexus het automerk met de minste problemen*. Slechts 6 procent van de Lexus bestuurders moest in de garantieperiode terug naar de garage vanwege een defect, het laagste percentage van alle 36 automerken die in het onderzoek voorkomen.

Ook op het gebied van klanttevredenheid scoort Lexus hoger dan nagenoeg alle andere automerken uit het onderzoek. Met een tevredenheidsscore 89 punten staat Lexus stevig in de top drie.

OOK IN AMERIKA HET BETROUWBAARST

Niet alleen in Europa bewijst Lexus het betrouwbaarste automerk te zijn. Uit het betrouwbaarheidsonderzoek van het gerenommeerde onderzoekinstituut J.D. Power uit februari 2021 blijkt Lexus het betrouwbaarste automerk in de Verenigde Staten**. Dit onderzoek stelt het aantal door consumenten gemelde problemen met hun auto vast in het derde jaar van eigendom. In de afgelopen tien jaar was Lexus negen keer het betrouwbaarste automerk.

* Enquête betrouwbaarheid Test Aankoop

**J.D. Power Vehicle Dependability Study, 18 Feb. 2021