1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. 8 fantastische feiten over de Lexus UX-300e electric
8 fantastisch feiten

Lexus UX 300e

In de nieuwe Lexus UX 300e Electric komt 15 jaar ervaring samen die Lexus heeft op het gebied van elektrificatie.

De 100% elektrische urban SUV onderscheidt zich verder door meerdere bijzondere designkenmerken. We zetten 8 fantastische feiten van de Lexus UX 300e Electric op een rij.
8 FANTASTISCHE FEITEN

1: AERODYNAMISCHE TRUCJES

De Lexus UX 300e Electric is voorzien van innovatieve aerodynamische trucjes die een positief effect hebben op zijn prestaties, stilte en actieradius. De grille is uitgerust met speciale shutters die afhankelijk van de behoefte aan lucht automatisch openen en sluiten. Dit verlaagt de luchtweerstand tot een Cw-waarde van slechts 0,31. De achterlichten strekken zich over de volledige breedte van de achterzijde uit. Het design ervan reduceert de luchtdruk met ongeveer 16 procent. Als bestuurder profiteer je hierdoor van een betere stabiliteit in bochten en bij een sterke zijwind. 
8 FANTASTISCHE FEITEN

2: MEER BAGAGERUIMTE

Bij menig elektrische auto worden compromissen gesloten met betrekking tot de bagage- en binnenruimte. Echter niet bij de Lexus UX 300e Electric. Door de compacte lithium-ion batterij ín de vloer onder de achterste zitplaatsen te monteren, biedt de auto meer bagageruimte dan de hybride Lexus UX 250h en verschilt de hoofdruimte op de achterbank slechts minimaal.
8 FANTASTISCHE FEITEN

3: STOELVERWARMING DIE HET RIJBEREIK VERGROOT

De Lexus UX 300e Electric is leverbaar met stoelverwarming achter. Behalve dat dit comfort biedt, heeft het ook indirect een positief effect op het rijbereik. De behoefte om de airconditioning aan te zetten is immers minder groot – dat scheelt stroomverbruik.
8 FANTASTISCHE FEITEN

4: SASHIKO-STIKSELS OP LEDEREN STOELEN

De lederen stoelbekleding van de Lexus UX 300e Electric is geïnspireerd op sashiko. Deze eeuwenoude traditionele Japanse stiktechniek is, behalve uiterst decoratief, bedoeld om judo- en kendopakken te verstevigen. Voor een mooi visueel effect stikken de vakmensen van Lexus langs wiskundig bepaalde rondingen die zijn uitgelijnd met minuscule perforaties in de lederen bekleding. Dit resulteert in een verfijnde combinatie van kunst en functionaliteit.
8 FANTASTISCHE FEITEN

5: ÉÉN KANS VOOR EEN GOEDE EERSTE INDRUK

Het openen en sluiten van het portier is het eerste fysieke contactmoment dat iemand met de Lexus UX 300e Electric heeft. Lexus’ geluidsingenieurs hebben de hulp van neurowetenschappers ingeschakeld om op die manier tot een deugdelijke sound te komen van een dichtslaand portier. Op basis van onderzoek naar hersengolven die ontstaan zodra een autoportier sluit, heeft het Lexus-team materialen geselecteerd en de vorm van het portier met tienden van een millimeter aangepast. Op die manier wist het team een bevredigend geluid te realiseren dat aansluit op de hoge kwaliteit van de UX 300e Electric. Voordat de 100% elektrische urban SUV de Lexus-fabriek verlaat, wordt hij hierop getest in een speciale stiltekamer.
8 FANTASTISCHE FEITEN

6: LICHT IN HET DONKER BRENGEN

Lexus voorziet het interieur van de luxere uitvoeringen van de Lexus UX 300e Electric van ventilatieroosters waarvan de bedieningsknop verlicht wordt door leds. Deze ledverlichting functioneert draadloos – met elektrische inductie. Dit geavanceerde en tegelijkertijd stijlvolle detail helpt de bestuurder en zijn passagier om de ventilatieregeling in het donker te vinden. Een 3D-effect in de bedieningsknop geeft een gevoel van diepte, ook al bedraagt de diameter slechts 3 millimeter.
8 FANTASTISCHE FEITEN

7: RUITENWISSERS DIE ER AF EN TOE MEE OPHOUDEN

De ruitenwissers van de Lexus UX 300e Electric zijn de meest innovatieve die er zijn. De regensensor biedt de mogelijkheid om geleidelijk te vertragen zodat de concentratie van de bestuurder niet verstoord wordt. Zodra de auto stilstaat en het portier opengaat om een passagier te laten instappen, stoppen de ruitenwissers automatisch zodat hij of zij niet nat wordt van de opspattende druppels van de voorruit. Dit past in de geest van Omotenashi, Japans voor gastvrijheid waarbij de verwachtingen overtroffen worden.
8 FANTASTISCHE FEITEN

8: PERFECTIE TOT IN DE EEUWIGHEID

Om een soepele werking te kunnen garanderen, worden de achterklep en laadopening van de Lexus UX 300e Electric vóór montage van eerstgenoemde op maar liefst 200 punten gecontroleerd. De digitale meetapparatuur die hierbij gebruik wordt, detecteert zelfs de kleinste verschillen in temperatuur en vochtigheid. Op basis van dit nauwkeurige onderzoek passen de vakmensen van Lexus de achterklep zodanig aan dat deze tot in de eeuwigheid perfect blijft functioneren.