1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus ES wint steeds meer fans
Een van bestverkochte modellen ooit

Steeds meer fans Lexus ES

Een mijlpaal voor de Lexus ES. Sinds de start van de productie 33 jaar geleden heeft Lexus al meer dan drie miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. En het aantal fans neemt nog elke dag toe.

Populairste sedan van Lexus

De Lexus ES is de populairste sedan van Lexus. De auto verscheen ongeveer 33 jaar geleden samen met de grotere LS 400 op de markt in de Verenigde Staten. Sinds vijf jaar levert Lexus de ES ook in Europa. Met reeds drie miljoen geproduceerde exemplaren van de Lexus ES is de auto de op één na bestverkochte Lexus aller tijden. Alleen de Lexus RX is populairder, met wereldwijd 3,6 miljoen verkochte exemplaren. 

De cijfers liegen niet

Elke dag wint de Lexus ES meer fans. Dat blijkt ook wel uit de officiële verkoopstatistieken van Lexus. Ook in 2022 was de Lexus ES populair met wereldwijd 167.628 verkochte exemplaren. Dat zijn er wereldwijd gemiddeld 459 per dag. Zeven keer passeerde de jaarlijkse verkoop de 100.000 stuks, waaronder vier keer in de jaren 2019-2022. De Lexus ES is dus in trek. Hoe kan dat?

Luxe en comfort

Voor het antwoord op die vraag moeten we vooral bij de fans en eigenaren zijn. In internationale reviews wordt de ES geprezen om zijn luxueuze en ruime cabine, toonaangevende comfort, uitzonderlijke stilte en verfijnde en intuïtieve rijgedrag. Met deze kwaliteiten spreekt het model zowel particuliere als zakelijke bestuurders aan. Sinds de introductie van de Lexus ES in 1989 heeft het model een stevige positie veroverd in het E-premiumsegment. De huidige generatie Lexus ES is gebouwd op het Global Architecture – K (GA-K) platform, met een laag zwaartepunt en zeer ruime wielbasis.

Lexus ES in Europa

In 2018 verscheen de Lexus ES op de West- en Midden-Europese markten als de ES 300h, met een soepele, krachtige en efficiënte vierde generatie hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 160 kW (218 pk). Op andere markten levert Lexus de ES ook met verschillende benzinemotoren, zoals de ES 200, de ES 250 en de ES 350.

Updates voor 2023

Voor modeljaar 2023 krijgt de Lexus ES een aantal interessante updates, zoals een nieuw multimediasysteem met 12,3-inch groot touchscreen. Ook nieuw is de F SPORT Design-uitvoering, waarmee de auto een chique en sportieve uitstraling heeft. De Lexus ES 300h is in Nederland verkrijgbaar vanaf 60.995 euro. Een prettige bijkomstigheid: Lexus biedt tot 10 jaar garantie.