1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus ES beste score ooit betrouwbaarheidsonderzoek
Lexus ES

Beste score ooit

Al 31 jaar lang onderzoekt het toonaangevende Amerikaanse bureau J.D. Power de betrouwbaarheid van auto’s in de J.D. Power Vehicle Dependability Study. De uitkomst van de 2020-studie is extra opvallend: nog nooit haalde een auto zo’n goede score als de Lexus ES.

BESTE SCORE OOIT IN BETROUWBAARHEIDSONDERZOEK

ZO WERKT HET ONDERZOEK

De J.D. Power Vehicle Dependability Study richt zich op het aantal door consumenten gemelde problemen van de afgelopen twaalf maanden die eerste eigenaren van auto’s van drie jaar oud ondervonden. Het aantal mankementen per 100 auto’s (PP100) bepaalt de overall betrouwbaarheid en uiteindelijk de rangorde.
BESTE SCORE OOIT IN BETROUWBAARHEIDSONDERZOEK

BESTE SCORE OOIT IN GESCHIEDENIS ONDERZOEK

Hoe lager de eindscore, hoe hoger de kwaliteit en hoe minder problemen er zijn. In de 2020-studie is gekeken naar het aantal problemen van auto’s van modeljaar 2017. De studie richtte zich op 177 specifieke problemen, gegroepeerd in acht hoofdcategorieën. De Lexus ES haalde een score van 52 PP100, extreem laag. Sterker nog: nog nooit kwam een auto in het 31-jarig bestaan van het betrouwbaarheidsonderzoek zo goed uit de verf als de Lexus ES.

UITSTEKENDE KWALITEIT TOYOTA EN LEXUS

Sowieso komen modellen van Toyota Motor Corporation – waar Lexus en Toyota deel van uit maken – goed uit de bus. De J.D. Power Vehicle Dependability Study roemt de kwaliteit van de Lexus ES, Lexus GX, Toyota 4Runner, Toyota Avalon, Toyota Sienna en Toyota Tundra. Toyota ontving in de 2020-studie het hoogste aantal segmentawards.
BESTE SCORE OOIT IN BETROUWBAARHEIDSONDERZOEK

LEXUS ES 300H, EEN LUXUEUZE HYBRIDE

De Lexus ES wordt in Nederland als ES 300h geleverd. De Lexus ES 300h beschikt over een slimme en bijzonder krachtige hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 218 pk (160 kW), gekoppeld aan een comfortabele CVT-automaat. De ES 300h is een van de ruimste en stilste limousines in zijn segment, met dankzij de hybride aandrijflijn een CO2-uitstoot van slechts 100 g/km. Prijzen beginnen bij 49.395 euro.

VIJF JAAR GARANTIE STANDAARD OP ELKE LEXUS

Lexus streeft in alles naar perfectie. Daarvoor zet het een unieke combinatie van technologie, kwaliteit en vakmanschap (Takumi) in. Het uitzonderlijke kwaliteitsniveau wordt in Nederland nog eens onderstreept door vijf jaar garantie tot 200.000 kilometer* voor elke nieuw via de officiële kanalen verkochte Lexus.

De garantie geldt ook voor de hybride componenten en de hybride batterij van de Lexus Hybrid modellen – die eveneens hun betrouwbaarheid hebben bewezen. En als de eigenaar zijn Lexus binnen de garantietermijn weer doorverkoopt, gaat de garantie met de auto over naar de nieuwe eigenaar. Dat geeft de koper extra zekerheid en zorgt voor een hogere restwaarde van de jonge gebruikte Lexus.

De uitgebreide garantietermijn van vijf jaar/200.000 kilometer geldt voor elke sinds 1 januari 2020 geregistreerde Lexus en is standaard voor elk model.

* Vijf jaar garantie bestaat uit drie jaar fabrieksgarantie en twee jaar aanvullende garantie via Louwman & Parqui. Klik hier voor de aanvullende voorwaarden.