1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Zo blij wordt Mark van zijn Lexus IS200
Zo blij wordt Mark

van zijn Lexus IS200

Toen Mark van Roij een nieuwe functie kreeg en zijn leaseauto moest inleveren, ging hij bewust op zoek naar wat anders. In die zoektocht won zijn hart het van zijn verstand; hij kocht een Lexus IS200. Maar gek genoeg blijkt dat juist een bijzonder verstandige keuze te zijn geweest. “Iedere keer stap ik zo blij in die Lexus.”

In zijn nieuwe rol is de 46-jarige Mark van Roij proceseigenaar bij een grote uitzendorganisatie. Van de leaseauto die bij zijn vorige functie hoorde, nam hij gemakkelijk afscheid. “Met moderne auto’s heb ik niet zoveel. Ik koos daarom altijd de goedkoopste leaseauto die ik kon krijgen. Toen ik bij mijn nieuwe functie geen leaseauto kreeg, ben ik op zoek gegaan naar een eigen auto. Maar kies je dan een verstandige auto of een auto die je echt leuk vindt?”

Onder de indruk

Schijn kan bedriegen. Dat iemand genoegen neemt met de goedkoopste leaseauto betekent nog niet dat diegene niks om auto’s geeft. Bij Mark is het tegendeel zelfs het geval. Dat begon al toen Mark nog een klein jochie was. “Mijn vader reed meestal in Japanse auto’s, daar was ik altijd al van onder de indruk. Oude auto’s vind ik fantastisch, zeker die Japanners van vroeger. Maar ik heb ook een voorkeur voor de underdog. Die voorkeuren speelden allemaal mee toen ik op zoek ging naar een auto. Ik wilde een auto met automaat, liefst met achterwielaandrijving en hij moest ook betrouwbaar zijn. Dan kom je al snel uit bij een Japanse auto.”

Bepalende reviews

Speurend tussen allerlei online gebruikersreviews zag hij bij één auto opvallend veel enthousiasme: de Lexus IS200. Tot zijn eigen verbazing stond die auto niet bovenaan zijn shortlist. “En dat terwijl ik wel een liefhebber ben van Lexus en Toyota. Ook heb ik iets met sportsedans. Die reviews waren bepalend.”

“Deze auto voelde goed”

Na diverse exemplaren van de IS200 te hebben bekeken, koos Mark voor een metallic beige uitvoering uit 2004. Een versie met aftermarket-velgen, dito achterlichten, xenonkoplampen en ‘blauwe feestverlichting’ in het interieur. “Van alle auto’s die ik heb bekeken was dit misschien de minst mooie. De vorige eigenaar en ik hebben zeker niet dezelfde smaak, maar ik kon wel zien dat hij goed voor zijn auto had gezorgd. Andere auto’s leken uiterlijk mooi, maar bleken dan overgespoten of er bleek mee te zijn gedrift. Deze auto voelde goed.”

Het goede gevoel blijft

Ruim een jaar en meer dan 15.000 kilometer later is dat goede gevoel alleen maar gegroeid. Wennen aan het bezit van een eigen auto hoeft de ex-leaserijder niet, zelfs niet nu de onderhoudsrekening op zijn eigen deurmat valt. “Enkele slijtagedelen zijn vervangen: de banden, fuseekogels en de remmen bijvoorbeeld. Maar dat heb ik er graag voor over. De auto is heel comfortabel, maar rijdt in mijn perceptie ook erg sportief. Je ziet en voelt de kwaliteit. Iedere keer stap ik zo blij in die Lexus!”

Dierbaar bezit

Behalve de kwaliteit van zijn Lexus is Mark ook goed te spreken over Lexus dealers. “Zelfs als je met een oude auto als de mijne aankomt, word je netjes en correct ontvangen.” Inmiddels is Mark van plan om zijn Lexus zo lang mogelijk te blijven rijden. “Hij heeft nu 240.000 kilometer gelopen, maar voor een auto van dit kaliber is dat helemaal niet veel. Bovendien rijd ik niet zo gek veel. In alles wordt deze auto me steeds meer dierbaar. 

Ik overweeg soms om de auto in originele staat terug te brengen, maar dat valt nog niet mee. Een setje originele velgen blijkt lastig vindbaar. Eigenlijk staan de huidige velgen hem eigenlijk helemaal niet zo gek. De brede banden vullen de wielkasten heel mooi op. Dat past wel bij ’m. Deze auto is niet anoniem en emotieloos, zoals mijn leasewagen dat wel was. Het beste voorbeeld daarvan is wel het geluid van de zes-in-lijn motor onder de kap. Dat doet me steeds meer; die motor maakt echt muziek. En ik kan het weten, want ik ben zelf muzikant.”

Dreigen met een auto van de zaak

Hoe pril hun band ook nog mag zijn, Mark en zijn Lexus tonen zich nu al onafscheidelijk. “Ik ben blij dat ik met mijn hart heb gekozen. Eindelijk heb ik een auto die past bij een liefhebber als ik. Het mooiste van alles vind ik misschien wel dat ik nooit heb geweten dat je zo tevreden kunt zijn over zo’n oude auto. Dat besefte ik toen ik onlangs benaderd werd voor een andere baan. Gingen ze dreigen met een auto van de zaak…”