lexus LF 30 hero

LF-30 ELECTRIFIED

LF-30 ELECTRIFIED

Met het werelddebuut van de LF-30 Electrified Concept presenteert Lexus haar visie op electrificatie van mobiliteit.

HOOGTEPUNTEN LEXUS LF-30 ELECTRIFIED

Vanuit een voortdurend streven naar een innovatieve en unieke rijervaring presenteert Lexus de “Lexus Electrified" visie voor een nieuwe generatie van volledig elekrtrische voertuigen.

 • 
 

 
  lexus lf 30 section 1

  De nieuwe ‘LF-30 Electrified Concept’ toont de visie van Lexus op elektrificatie

  Voor de styling van het exterieur is het hoogstaande uiterlijk dat verwacht wordt van een Battery Electric Vehicle (BEV) in een artistieke en futuristische vorm gegoten. Ook het interieur is een duidelijke exponent van de onderscheidende visie van Lexus, met een innovatieve combinatie van autonoom rijden en andere nieuwe technologieën. Prestaties stonden voorop bij de ontwikkeling van de Lexus Electrified Componenten, waarmee Lexus de voortrekkersrol op gebied van Hybrid Electric Vehicles (HEV) koppelt aan de nieuwste technologie. Door de nauwkeurige aansturing van de elektromotoren kunnen er in de aandrijflijn direct aanpassingen worden gedaan, die voor conventionele voertuigen niet mogelijk zouden zijn. Daarnaast beschikt de LF-30 Electrified Concept over talloze geavanceerde technologieën waarmee Lexus vooruitkijkt naar het jaar 2030. Een voorbeeld is een nieuw ontworpen cockpit op basis van een op de mens gerichte designfilosofie en een steer-by-wire systeem.

 • 
 

 
  lexus lf 30 section 2

  Een futuristisch exterieur geeft een voorproefje van Lexus Electrified voertuigen in 2030

  Met de LF-30 geeft Lexus vorm aan een nieuw design dat alleen mogelijk is met het concept van een BEV met elektromotoren in de wielen. Tegelijkertijd maakt het design de unieke energieverdeling visueel. De vorm van de carrosserie vestigt de aandacht op de energie die van de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie, via de cockpit op het wegdek wordt overgebracht.

  De ontwerpers hebben optimaal geprofiteerd van de nieuwe mogelijkheden van een voertuig zonder traditionele motorkap. Zo is de voor Lexus kenmerkende grille verder geëvolueerd tot een vorm die bepalend is voor de gehele architectuur van de auto. De raampartij strekt zich uit over de volledige lengte van de auto, de gespierde spatborden en vleugelvormige koplampen vormen de contouren van de iconische spindelvorm van Lexus. De vorm van de carrosserie wordt bepaald door een elegant gewelfde voorzijde, die uitmondt in een achterzijde met rechte vormen en scherpe hoeken. Vorm en functie komen samen in details als de vleugelvormige koplampen, de hoekige achterlichten en de ventilatiesleuven aan de voorzijde, die bijdragen aan superieure aerodynamische eigenschappen en koeling.

  De helderheid van de zijramen is naar wens instelbaar, zodat inzittenden in volledige privacy van het uitzicht kunnen genieten. Met de kleur van de voorzijde én met lichtpatronen laat de LF-30 aan andere weggebruikers zien of hij in normale of autonome modus functioneert. Ook dit is een voorbeeld van het streven van Lexus om styling en functionaliteit zoveel mogelijk samen te brengen. Voor de kleur ‘Voltaic Sky’ van de carrosserie is gebruikgemaakt van een met metaal versterkte coating, met als resultaat een unieke kwaliteit en een bijzondere blauwgroene tint.

TAZUNA

 • Voor Lexus is de toepassing van op de mens gerichte technologie een belangrijk fundament onder de merkwaarden. Om deze benadering een extra dimensie te geven, werd de cockpit ontworpen op basis van een nieuw concept met de naam ‘Tazuna’. Dit principe is geïnspireerd op de wijze waarop een ruiter er met slechts één teugel voor zorgt dat hij en zijn paard elkaar perfect begrijpen en aanvoelen. Ook de bedieningsknoppen op het stuur en het Head-Up display zijn zo gecoördineerd dat er een ruimte ontstaat waarin de bestuurder zich ten volle kan concentreren op het rijden, terwijl hij voor de bediening van functies als navigatie en audio niet zijn blik van de weg hoeft te halen. Het futuristische karakter van de LF-30 Electrified komt in de cockpit tot uiting in een interface van de nieuwste generatie, met augmented reality en displays die reageren op bewgingen. Het resultaat is een interieur waarin comfort en gemak voor de bestuurder én zijn passagiers samenkomen.

  Het ontwerp van de voorste passagiersstoel is geënt op first-class stoelen in een vliegtuig en geeft het interieur een ruimtelijke ambiance waarin passagiers zich geborgen voelen. De bediening van alle belangrijke functies bevindt zich binnen handbereik en een groot display dat reageert op handgebaren, versterken het comfort en gebruiksgemak.

  De stoelen achterin zijn voorzien van kunstmatige spiertechnologie om zich te kunnen vormen naar de contouren van de passagiers. De inzittenden kunnen de stoel onder meer kantelen, en gebruikmaken van relax- en waarschuwingsfuncties. Een Mark Levinson® audiosysteem van de nieuwste generatie zorgt met nauwkeurig geplaatste luidsprekers voor een ideale akoestische ruimte voor elke passagier. Luidsprekers in de hoofdsteunen dragen niet alleen bij aan een optimale omgeving voor audio, maar zijn ook voorzien van noise-cancelling die zorgt voor extra rust in het interieur.

  Een glazen panoramadak boven de achterste zitplaatsen maakt gebruik van spraakbediening. In het panoramadak is een ‘Skygate’ display geïntegreerd, waarop de gebruikers met behulp van handgebaren en augmented reality verschillende projecties kunnen kiezen, zoals een sterrenhemel, videobeelden of informatie van het navigatiesysteem.

  Behalve een uniek design geeft Lexus met het interieur van de LF-30 Electrified tegelijkertijd ook een voorproefje van ‘next generation luxury’, door toepassing van duurzame materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Zo zijn de vloer en het stuur afgewerkt met donker cedar-hout, een traditioneel Japans materiaal. Voor de portierpanelen is gebruikgemaakt van vezels op basis van gerecycled metaal. Deze toekomstgerichte aanpak is opnieuw een bevestiging van de onderscheidende en innovatieve merkwaarden van Lexus.

  
 

 
  lexus lf 30 section 3

BELANGRIJKSTE SPECIFICATIE LEXUS LF-30 ELECTRIFIED

Lengte (mm)
5.090
Breedte (mm)
1.995
Hoogte (mm)
1.600
Wielbasis (mm)
3.200
Gewicht (kg)
2.400
Actieradius [WLTP] (km)
500
Battery capacity (kW/h)
110
Laadsnelheid (kW)
150
Accelerarie 0–100 km/u (seconden)
3,8
Topsnelheid (km/u)
200
Max. vermogen (kW)/max. koppel (Nm)
400/700