1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Eerste Europese onderscheidingen Lexus LBX
Awards van Brits automagazine

Eerste Europese onderscheidingen Lexus LBX

De Lexus LBX heeft de eerste grote Europese onderscheidingen ontvangen: de compacte crossover is door het toonaangevende Britse automagazine What Car? uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2024’ en ‘Compacte SUV van het Jaar 2024’. Verder kreeg Lexus voor de zevende achtereenvolgende keer de Reliability Award voor de betrouwbaarheid van het merk en de modellen – een ongeëvenaarde prestatie.

Nieuw marktsegment voor Lexus

Tijdens een ceremonie in Londen werd de Lexus LBX uitgeroepen tot What Car? Car of the Year. Lexus betreedt met de LBX een marktsegment waarin het nog niet actief was, dat van de compacte SUV’s. Het merk verwacht dat de compacte crossover veel nieuwe klanten naar Lexus trekt en voor extra verkoopsucces zorgt in Europa.

‘BETERE ALLROUNDER DAN CONCURRENTEN’

Hoofdredacteur Steve Huntingford van What Car? zegt: “De titel What Car? Auto van het Jaar gaat naar het model dat het afgelopen jaar voor de grootste verandering heeft gezorgd; dit jaar is dat de Lexus LBX. In het enorm competitieve marktsegment voor compacte SUV’s is de Lexus een betere allrounder dan zijn concurrenten. De LBX is de eerste auto in zijn klasse die de efficiëntie van hybride aandrijving combineert met de luxe van grote auto’s. In een tijd waarin de prijzen de pan uit rijzen, biedt de compacte Lexus deze kwaliteiten voor een ongelooflijk verleidelijke prijs.”

Géén discussie over Reliability Award

Volgens Huntingford was er over welk merk de Reliability Award moest krijgen géén discussie. “In de laatste What Car?-betrouwbaarheidsenquête eindigde Lexus voor het zevende achtereenvolgende jaar als beste merk. Niet alleen behoren de auto’s van Lexus tot de betrouwbaarste die je kunt kopen, de dealers hebben de weinige defecten die zich toch voordeden ook snel, efficiënt en zonder enige kosten afgehandeld. Aangezien zustermerk Toyota als tweede uit het onderzoek kwam, is het duidelijk dat de kwaliteitsnormen voor het hele concern gelden.”

Iedereen bij Lexus bijzonder trots

Chris Hayes, directeur van Lexus in het Verenigd Koninkrijk: “De titel Auto van het Jaar 2024 maakt iedereen die betrokken is bij de Lexus LBX bijzonder trots – van de hoofdingenieur tot de teams aan de productielijn. Het is een beloning voor de inspanningen die zij hebben geleverd om een compacte auto te maken die in alle opzichten echt premium is en een authentiek Lexus product. De Lexus LBX profiteert van alle vakmanschap en biedt alle luxe, de hoge kwaliteit en de kenmerkende rijervaring die elke auto van Lexus biedt.”