1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Honderd procent elektrische Lexus UX electric
Een stille revolutie

Lexus UX 300e

De nieuwe Lexus UX 300e Electric is mede door zijn volledig elektrische aandrijflijn een van de stilste auto’s op de weg. Maar een stil interieur heeft altijd al prioriteit gehad bij Lexus.

HET DNA VAN LEXUS

Ons verlangen naar rust en stilte begint in de jaren 80 van de vorige eeuw met de ontwikkeling van de Lexus LS 400, ons allereerste model. Een van de eisen die we aan deze luxe topsedan stelde, was dat met 100 km/uur in het interieur niet meer dan 58 decibel aan geluid te horen mocht zijn. Hiermee zou de Lexus LS 400 immers stiller zijn dan zijn Europese concurrenten. Voor veel van de 4.000 designers, engineers en technici die aan de LS 400 werkten, werd dit bijna een obsessie. Het lukte en sindsdien maakt een stil en rustgevend interieur deel uit van het DNA van Lexus.
 • EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE LEXUS

  “Een serene ambiance in het interieur is ontzettend belangrijk voor ons en behoort sinds de oprichting van Lexus in 1989 tot ons DNA”, aldus Pascal Ruch, Head of Lexus Europe. “De nieuwe Lexus UX Electric, de eerste volledig elektrische Lexus, gaf onze engineers de kans om die kwaliteit als nooit tevoren tot uiting te laten komen”.

 • GELUIDSISOLEREND EFFECT

  Alle geluiden die je in een conventioneel aangedreven auto hoort, zijn in de 100 % elektrische Lexus UX Electric slechts op de achtergrond of zelfs helemaal niet hoorbaar. Het batterijpakket bevindt zich onder de wagenvloer waar het geluiddempend effect heeft. De onderzijde en de wielkasten van de Lexus UX Electric zijn voorzien van geluiddempende materialen zodat het geluid dat veroorzaakt wordt door steentjes, vuil en/of water zo min mogelijk tot het interieur doordringt.

 • SHUTTERS DIE AUTOMATISCH OPENEN EN SLUITEN

  Om het geluidsniveau verder te verlagen, is de onderzijde van het batterijpakket zo glad mogelijk gemaakt. De afdekplaten aan de onderkant van de UX Electric zijn vergroot zodat de volledige onderzijde zo gestroomlijnd mogelijk is. Verder is de grille uitgerust met shutters die automatisch openen en sluiten, al naar gelang de status van het batterijpakket. Hiermee varieert de luchtweerstandscoëfficiënt van 0,33 tot 0,31.

 • AKOESTISCH GLAS

  De Lexus UX Electric is uitgerust met akoestisch glas zodat de bestuurder en passagiers als het ware in een geluidsdichte cocoon zitten. Geluiddempende materialen zoals een speciale isolatielaag onder de vloerbekleding reduceren de geluiden van de volledig elektrische aandrijflijn en de weg.

  “Wie in de Lexus UX Electric rijdt, ervaart direct de stappen die we gemaakt hebben op het gebied van stilte”, zegt Chief Engineer Takashi Watanabe. “De elektrische crossover geeft een nieuwe dimensie aan het begrip comfort.”

LEXUS QUIET ROOM

Lexus produceert de UX Electric in zijn prijswinnende fabriek in Kyushu, Japan. Voordat de crossover de fabriek verlaat, wordt hij in een speciale ruimte, de Lexus Quiet Room, op stilte getest. Pas als de auto zo stil is als Lexus voor ogen heeft, mag hij naar Nederland verscheept worden. De Lexus UX Electric met 8 % zakelijke bijtelling staat tegen het einde van 2020 bij de Lexus dealer.