1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus betrouwbaarste automerk 2021
Betrouwbaarheidsonderzoek

Lexus betrouwbaarste automerk 2021

Lexus staat van alle automerken bovenaan het meest recente betrouwbaarheidsonderzoek J.D. Power U.S. Vehicle Dependability Study (VDS). Lexus is hiermee volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power het betrouwbaarste automerk in Amerika.

  • Lexus domineert het onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek van J.D. Power, want in 2019 stond Lexus voor het achtste (!) opeenvolgende jaar op de eerste plaats. In 2020 schoven we eventjes een plaatsje op door tweede te worden, maar in het betrouwbaarheidsonderzoek van 2021 gaan we weer fier aan kop en zijn we het betrouwbaarst van alle automerken!
  • Het VDS-onderzoek van J.D. Power stelt het aantal door consumenten gemelde problemen met hun auto vast in het derde jaar van eigendom. Dit keer betreft het dus auto’s van modeljaar 2018. Het onderzoeksbureau stelt het aantal problemen per 100 auto’s (Problems Per 100, PP100) vast; hoe lager de score, hoe hoger de kwaliteit. Overigens doet J.D. Power hetzelfde onderzoek ook in Canada en ook hier komt Lexus als betrouwbaarste automerk uit de bus.