1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus betrouwbaarste automerk 2020
Consumentenbond

Lexus betrouwbaarste automerk 2020

Lexus is met een betrouwbaarheidsscore van 8,8 door de Consumentenbond uitgeroepen tot het betrouwbaarste automerk van Nederland. Daarmee mag Lexus zich een jaar lang het betrouwbaarste automerk van het land noemen.

Lexus is met een betrouwbaarheidsscore van 8,8 door de Consumentenbond uitgeroepen tot het betrouwbaarste automerk van Nederland. Daarmee mag Lexus zich een jaar lang het betrouwbaarste automerk van het land noemen.

Elk jaar houdt de Consumentenbond een groot betrouwbaarheidsonderzoek onder auto’s van maximaal 10 jaar oud. Dit jaar beoordeelden ruim 8.000 eigenaren de kwaliteit van auto’s van 27 verschillende merken. Dat deden ze door antwoord te geven op de vraag of zich mankementen hadden voorgedaan en zo ja, hoe ernstig die waren. De eigenaren konden hierbij kiezen uit drie opties: het incident maakte het onmogelijk om verder te rijden, de auto moest snel naar de garage of de reparatie kon worden uitgesteld.

Na verwerking van alle gegevens blijkt dat de modellen van Lexus het minst gevoelig voor pech zijn. Dat heeft geresulteerd in een overall rapportcijfer van 8,8, het hoogste van alle merken die aan het onderzoek meededen. De Lexus CT 200h is zelfs goed voor een betrouwbaarheidsscore van 9,4!

Wereldwijde erkenning voor Lexus betrouwbaarheid

Door de koppositie in het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond wordt Lexus beloond met het predicaat ‘Meest betrouwbare Merk 2020’. Dit staat niet op zichzelf. Zo riep het Britse online platform ‘What Car?’ Lexus uit tot betrouwbaarste automerk van Groot-Brittannië met topscores voor de Lexus CT 200h en Lexus NX 300h. En de Lexus ES 300h behaalde in het betrouwbaarheidsonderzoek van het toonaangevende Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power de beste score ooit.

Betrouwbaarste automerk 2020

Gegarandeerd goed

Lexus gelooft, met meer dan 15 jaar ervaring in elektrische aandrijving, in de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn hybride modellen. Daarom geeft Lexus op de nieuwe volledig elektrische Lexus 300e zelfs tot 15 jaar of 1 miljoen kilometers* garantie op het accupakket.

ZORGELOOS EN WAARDEVAST

De hoge betrouwbaarheid van Lexus modellen zorgt voor zorgeloze kilometers en veel zekerheid. Als er toch iets is, dan zijn daar de Lexus dealers met service op topniveau. Het onderzoek van de Consumentenbond benadrukt het vertrouwen in het merk maar weer. De betrouwbaarheid heeft nog een voordeel: een Lexus is erg waardevast. Omdat de vraag naar betrouwbare occasions juist groot is, behoudt een Lexus langer een groot deel van zijn waarde en hoeft de Lexus rijder minder af te schrijven.
BETROUWBAARSTE AUTOMERK 2020

Streven naar perfectie

Het voortdurende streven naar perfectie door Lexus’ ambachtslieden (takumi-meesters) in Japan plus de onovertroffen service vanuit het hart van de Lexus dealers in Nederland, zorgen ervoor dat elke Lexus rijder volledig wordt ontzorgd en uitgerust aankomt op elke bestemming.

* Fabrieksgarantie op het batterijpakket standaard 8 jaar of 160.000 km (hetgeen het eerst bereikt is). Aanvullende garantie op het batterijpakket die jaarlijks wordt verlengd wanneer de auto bij de Lexus dealer in onderhoud is. Verlenging t/m het 15e jaar en tot maximaal 1.000.000 km.