1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus en Fender creëren exclusieve gitaar
Fender Lexus LC Stratocaster

Lexus en Fender creëren exclusieve gitaar

Lexus en een van ’s werelds meest iconische gitaarmerken, Fender, hebben de handen ineen geslagen voor de creatie van een exclusieve Fender Stratocaster elektrische gitaar. De zogeheten Fender Lexus LC Stratocaster biedt allerlei verwijzingen naar de Lexus LC en wordt in een beperkte oplage geproduceerd.

Samenwerking Lexus en Fender

De Fender Lexus LC Stratocaster is in samenwerking met Lexus ontworpen ter ere van de passie van beide merken voor gedurfd ontwerp, intuïtieve technologie en Takumi-vakmanschap. De speciale gitaar is op maat gemaakt door Ron Thorn, Principal Master Builder bij Fender Musical Instruments Corporation (FMIC), en in een oplage van slechts honderd stuks te koop via de Fender Custom Shop™.

STRUCTURAL BLUE

Een van de unieke kenmerken van de Fender Lexus LC Stratocaster is de kleur. Zo zijn de body en de headstock afgewerkt in de kleur Structural Blue, bekend van de Lexus LC. Deze kleur vindt zijn inspiratie in het verbazingwekkende kleureffect van de vlindersoort ‘Morpho menelaus’. De kleur van de vleugels is niet het gevolg van pigment, maar van het microscopisch gestructureerde oppervlak van de vleugels. De kleur verandert met de waarnemingshoek en de intensiteit neemt toe bij sterk licht. De lakkleur Structural Blue van Lexus en de Fender Lexus LC Stratocaster is voorzien van een vergelijkbare structuur.

UNIEKE FINGERBOARD

Verder is de hals gemaakt van prachtig esdoornhout en afgewerkt in hoogglans urethaan, wat een vleugje Fender-traditie toevoegt. De fingerboard is gemaakt van diepblauw gepolijst Richlite. Dit composietmateriaal staat bekend staat om zijn uitstekende tonale eigenschappen, stabiliteit en weerstand tegen slijtage en vocht. Nooit eerder werd dit materiaal gebruikt door de gitaarbouwers van de Fender Custom Shop™. Tevens is de slagplaat op de body, ook wel de pickguard genoemd, gemaakt van carbon in dezelfde stijl als de achterspoiler van de Lexus LC.

ALUMINIUM KNOPPEN

Tot slot zijn de twee draaiknoppen van de Fender Lexus LC Stratocaster gemaakt van geborsteld aluminium, in dezelfde stijl als de bedieningsknoppen van het Mark Levinson audiosysteem dat Lexus in zijn modellen aanbiedt. De knoppen zijn met uiterste precisie en ongekende vakmanschap gecreëerd door Ron Thorn om de link tussen de Stratocaster en Lexus zo optimaal mogelijk te maken. Ga naar www.fendercustomshop.com voor technische specificaties en aanvullende informatie over de Fender Lexus LC Stratocaster.