1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus meest betrouwbare automerk

Lexus meest betrouwbare automerk

Opnieuw is aangetoond dat Lexus buitengewoon betrouwbare auto’s maakt. Het Britse WhatCar, een bekend automagazine met een zeer informatieve website, doet jaarlijks onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto’s en publiceert de resultaten samen met een ranglijst.

Met een bijna perfecte betrouwbaarheidsscore van 98,4% eindigde Lexus op de bovenste trede van het podium. Concerngenoot Toyota eindigde op plaats 2 met een betrouwbaarheid van 97,2%. Mini en Mitsubishi delen de derde plaats op de ranglijst van WhatCar.
Het betrouwbaarheidsonderzoek van WhatCar

Advies en ervaringen

Het magazine WhatCar en de bijbehorende website richten zich vooral op advies aan autokopers en ervaringen van autobezitters. Het betrouwbaarheidsonderzoek van WhatCar richtte zich op auto’s tot vijf jaar oud en omvatte dit jaar 32 automerken en 248 modellen. Bijna 25.000 eigenaren werkten mee aan het onderzoek: op basis van hun feedback over eventuele gebreken aan hun auto in de afgelopen twee jaar stelde WhatCar de ranglijst op. Opvallend is dat hybride auto’s voor wat betreft betrouwbaarheid goed scoren. Lexus is niet voor niets zeer actief op de markt van hybride auto’s.
Lexus CT, IS, UX en NX

Betrouwbare hybride modellen van Lexus

De hybride Lexus CT (2011-2021) is de betrouwbaarste gezinsauto, met een betrouwbaarheid van 99,3%. Bij de zakelijke auto’s was de hybride Lexus IS (2013-2020) het betrouwbaarst, met een score van 98,3%. Bij de gezins-SUV’s eindigde de Lexus UX (2019-heden) met 99% betrouwbaarheid op de derde plaats. De UX is er met een benzinemotor, als hybride en volledig elektrisch. Bij de grote SUV’s eindigde de hybride Lexus NX (2014-2021) eveneens op de derde plaats met 98,5% betrouwbaarheid. Bekijk het rapport en de ranglijst op de website van WhatCar.
10 jaar garantie

Ultieme betrouwbaarheid

Dat de auto’s van Lexus ultieme betrouwbaarheid bieden, is inmiddels duidelijk. Daarom durft Lexus op zijn modellen tot maar liefst tien jaar garantie te bieden zodat Lexus rijders jaar in jaar uit zorgeloos kunnen rijden. 
Gepubliceerd 7 oktober 2022