1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus RX uitgeroepen tot Midsize Luxury SUV of the Year 2022
Lexus RX

Midsize Luxury SUV of the Year 2022

Consumer Reports, zeg maar de Amerikaanse Consumentenbond, heeft de Lexus RX uitgeroepen tot Midsize Luxury SUV of the Year 2022. Dat is niet zo’n verrassing, al zeggen we het zelf. Sinds de introductie van de eerste generatie in 1998 is de Lexus RX namelijk een belangrijke speler in de markt van luxe SUV’s, zeker in Amerika.

LUXE EN BETROUWBAAR

Consumer Reports roemt vooral de goede mix van comfort, prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van de Lexus RX. Bovendien blijken eigenaren van een Lexus RX zeer tevreden over hun auto. Zoals Consumer Reports het zegt: “De Lexus RX heeft een trouwe schare kopers, doordat de auto een rijbeleving biedt waarbij comfort, rust en luxe centraal staan. Tel daarbij op de goede betrouwbaarheid.” Bovendien heeft de hybride Lexus RX 450h, de enige in Nederland leverbare versie, een brandstofverbruik dat vergelijkbaar is met veel kleinere SUV’s.

DE VERKIEZING

Uiteindelijk wist de Lexus RX bij de verkiezing een totaalscore van 81 punten te behalen. Daarvoor heeft Consumer Reports gekeken naar de score van de Lexus RX op het gebied van specificaties, maar ook naar rijeigenschappen, betrouwbaarheid, klanttevredenheid en veiligheid. Op al die punten stelt Consumer Reports toch al hoge eisen aan auto’s om zich überhaupt voor de verkiezing te kwalificeren. Dat maakt de overwinning van de Lexus RX extra succesvol.

DE LEXUS RX IN NEDERLAND

In Nederland is de Lexus RX leverbaar vanaf 82.795 euro. De RX is in Nederland alleen leverbaar als zuinige hybride met vierwielaandrijving; de RX 450h met een vermogen van 230 kW (313 pk). De Lexus RX is standaard al voorzien van alle luxe die je kunt wensen, inclusief luchtreiniging in het interieur, spraakbediening voor verschillende functies en de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen van het Lexus Safety System+.