1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Mark levinson
Premium auto

Wie is Mark Levinson?

Bij een premium auto hoort een premium sound. Daarom zijn onze Lexus-modellen leverbaar met een audiosysteem van het gerenommeerde Mark Levinson. Maar wie is Mark Levinson eigenlijk?

Bij een premium auto hoort een premium sound. Daarom zijn onze Lexus-modellen leverbaar met een audiosysteem van het gerenommeerde Mark Levinson. Maar wie is Mark Levinson eigenlijk?
 • WOODSTOCK

  Mark Levinson is geboren op 11 december 1946. In 1969 was de geluidstechnicus betrokken bij misschien wel het grootste muziekspektakel van de vorige eeuw: Woodstock. In 1972 richtte hij zijn eigen bedrijf op: Mark Levinson Audio Systems. Dit staat inmiddels bekend om zijn geavanceerde audioapparatuur. Het product dat het bedrijf op de kaart zette, was de LNP-2 uit 1973, een kubusvormige en ruisarme elektronische versterker.

TOPSOUND VOOR EEN TOPLIMOUSINE

Sinds 1990 is Mark Levinson Audio Systems eigendom van Harman International Industries. Tien jaar later besloten Lexus en Mark Levinson samen te werken. Een gouden combinatie, want allebei streven zij perfectie na. Aanleiding was de toen nieuwe, derde generatie Lexus LS. Want in een toplimousine hoort uiteraard een topsound. Overigens was de Lexus LS niet alleen de eerste Lexus die leverbaar was met Mark Levinson, maar zelfs de eerste auto overall. Hoe top dat geluid klinkt, vertelt AutoWeek-columnist in de volgende video.

 • LEXUS BIEDT DE GOEDE AKOESTIEK

  Mark Levinson zegt het volgende over Lexus: ‘Jarenlang was er geen auto te vinden met de juiste akoestiek voor de premium sound van Mark Levinson. En toen kwam Lexus. Door de uiterst stille aandrijflijn en het bijzonder comfortabele weggedrag biedt elke Lexus precies de goede akoestiek.’

  Bekijk hier meer over de Mark Levinson audio-apparatuur in de Lexus LS 500h.

  * Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken van de in Nederland leverbare audiosystemen.