1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Ms banden
4-seizoenen- en M+S-banden

Welke banden heeft uw Lexus deze winter nodig?

Het verschil tussen zomer- en winterbanden dat is voor de meeste automobilisten wel duidelijk. Maar hoe zit dat met 4-seizoenen- en M+S-banden?

Het verschil tussen zomer- en winterbanden dat is voor de meeste automobilisten wel duidelijk. Maar hoe zit dat met 4-seizoenen- en M+S-banden?

HARD VS. ZACHT RUBBER

Het rubber van winterbanden is zachter dan dat van zomerbanden. Waar bij kou de zomerband ‘hard’ wordt, komt de winterband bij temperaturen onder 7 graden Celsius juist in zijn element. Het rubber is dan en het bandenprofiel vervormt makkelijker, waardoor de band uw Lexus meer grip heeft op de weg. Een ander belangrijk verschil is het profiel. Dat van winterbanden is dusdanig van vorm dat het onder winterse omstandigheden meer grip bij remmen en optrekken oplevert.

MODDER EN SNEEUW

Wat zijn M+S-banden dan? De afkorting M+S staat voor Modder + Sneeuw, maar dat zegt niets over de winterse eigenschappen van een band. M+S-banden presteren onder winterse omstandigheden dan ook minder goed dan winterbanden. U vindt het M+S-logo op winterbanden, maar ook op 4-seizoenenbanden en soms zelfs op zomerbanden. De fabrikant mag namelijk zelf bepalen of hij M+S op de band wil hebben staan.

VIERSEIZOENEN

Hetzelfde gaat op voor 4-seizoenenbanden. Ook dit begrip vertelt niets over de winterse eigenschappen van een band. Feitelijk combineren deze banden de eigenschappen van zomer- én winterbanden. Ze kunnen niet tippen aan de voordelen van winterbanden onder winterse omstandigheden, zoals meer grip.

SNEEUWVLOK

Als er een sneeuwvlok op de banden staat, is dat wél een indicatie van de eigenschappen onder winterse omstandigheden. Maar let op: het gaat om een zeer beperkte indicatie. In Europa is een succesvolle remtest op sneeuw voldoende om het symbool te mogen dragen. Wilt u ook onder winterse omstandigheden (gladheid, ijzel en sneeuw) met uw Lexus veilig de weg op? Dan zijn winterbanden de beste oplossing. De Lexus dealer vertelt u er graag meer over. En desgewenst zet hij uw Lexus op winterbanden.