1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Nieuwe Lexus LC 500 convertible
De Lexus LC 500 Convertible

Zomerse luxe

Krachtig, stijlvol en een ongeëvenaard gevoel van vrijheid. Lexus trekt op de Los Angeles Auto Show (22 november – 1 december 2019) het doek van de nieuwe LC 500 Convertible. Een luxe cabriolet die uitblinkt in verfijning.

De nieuwe LC 500 Convertible borduurt voort op het succes van de prijswinnende LC 500. Die werd in 2016 onderscheiden met de prestigieuze Eyes on Design Award. De ontwerpers behielden de vloeiende lijnen van de LC 500 door een softtop te monteren. Uiteraard doet het ontbreken van een vast dak – zoals het een Lexus betaamt – niets af aan de akoestiek en isolatie van de LC 500 Convertible. De lijnvoering is namelijk niet alleen fraai, maar voorkomt ook storend windgeruis. Ook Active Noise Control (ANC) en optimale geluidsisolatie dragen bij aan de rust en stilte in het interieur.
ZOMERSE LUXE

In vijftien seconden geopend

Het openen van de softtop gebeurt volledig automatisch en neemt slechts vijftien seconden in beslag. In geopende toestand verbergt een stijlvolle tonneaucover het dak tussen de twee oplopende carrosserielijnen. De LC 500 Convertible oogt strak én elegant. Alsof het altijd zo bedoeld is. Bij minder elegante weersomstandigheden is het dak met één druk op de knop te sluiten. In 16 seconden verandert de LC 500 Convertible van een luxe cabriolet in een stijlvolle coupé. Dat kan al rijdend tot een snelheid van 50 km/u.
ZOMERSE LUXE

Puur rijplezier

Dankzij lichtgewicht verstevigingselementen is de cabrioletversie van de LC 500 net zo stijf als de coupé. De carrosseriestijfheid en het gebalanceerde onderstel dragen bij aan puur rijplezier, terwijl het subframe met ‘performance damper’ voor de juiste mate van comfort zorgt. Als kers op de taart rust Lexus de LC 500 Convertible uit met een atmosferische 5,0-liter V8 die 351 kW/477 pk produceert.
ZOMERSE LUXE

Lexus climate concierge

Om zo lang mogelijk van het mooie weer te genieten is de LC 500 Convertible standaard uitgerust met Lexus Climate Concierge die de airconditioning automatisch aanstuurt. Ook de verwarmde stoelen en nek- en stuurwielverwarming maken cabriorijden eerder regel dan uitzondering.

In de zomer van 2020 verschijnt de LC 500 Convertible in de Nederlandse Lexus-showroom. Precies op tijd voor de lange zomerdagen en de sluimerende najaarszon.