1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Nieuwe Lexus LS 500h ultiem soepel accelereren
Ultiem soepel accelereren

Nieuwe Lexus LS 500H

Lexus streeft ernaar om de lat steeds hoger te leggen. Een voorbeeld hiervan is het innovatieve Multi Stage Hybrid System dat we verder verfijnd hebben. Daardoor levert onze nieuwe topklasse sedan zijn prestaties nu met nog meer souplesse.

Lexus streeft ernaar om de lat steeds hoger te leggen. Een voorbeeld hiervan is het innovatieve Multi Stage Hybrid System dat we verder verfijnd hebben. Daardoor levert onze nieuwe topklasse sedan zijn prestaties nu met nog meer souplesse.
 • Bij onze vernieuwingsdrang staan de wensen van onze klanten centraal. Zo hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar het acceleratiegedrag van Lexus rijders over de hele wereld. Daar kwam een duidelijke conclusie uit naar voren: een bestuurder gebruikt gedurende 90 procent van de rijtijd hoogstens 50 procent van het volledige acceleratievermogen (maximale versnelling 0,3 G). Met de resultaten van dit onderzoek in het achterhoofd, formuleerden de ingenieurs van Lexus een duidelijk doel voor de nieuwe Lexus LS 500h: het realiseren van nog meer souplesse en rust bij het accelereren vanuit lage toerentallen.
 • EXTRA ELEKTRISCHE POWER

  Om hun doel te bereiken, richtten onze technici bij de ontwikkeling van de nieuwe LS 500h zich op het terugdringen van het aantal schakelmomenten én van ongewenste veranderingen in het toerental. Dat is gelukt door een nog krachtiger lithium-ion batterij voor het Multi Stage Hybrid te gebruiken. Daardoor kan de elektromotor een grotere rol spelen bij het accelereren.

  Bij het optrekken vanaf 20 km/uur is nu 170 Nm extra elektrische trekkracht beschikbaar als het gaspedaal voor 40 procent is ingetrapt. Alleen dit al voorkomt schakelmomenten en bovendien kan de 3,5-liter V6 hierdoor met duidelijk lagere toerentallen functioneren.

 • IN 5,4 SECONDEN VAN 0 NAAR 100 KM/UUR

  De V6-benzinemotor is zelf ook aangepast. Zo zijn de timing van de ontsteking en de respons van het gaspedaal gewijzigd. Deze wijzigingen sluiten perfect aan bij het aangepaste schakelschema van de 10-traps automatische Direct Shift transmissie. Met een systeemvermogen van 264 kW/359 pk accelereert de nieuwe LS 500h in 5,4 seconden van 0-100 km/uur (5,5 s voor de versie met vierwielaandrijving).

 • POWER ÉN CONTROLE

  Rijden in de stijlvolle en compleet uitgeruste Lexus LS 500h is door alle vernieuwingen nog comfortabeler. Doordat de kracht van de elektromotor direct beschikbaar is, ervaart de bestuurder zelfs bij het licht intrappen van het gaspedaal al een soepele acceleratie en een aangenaam gevoel van power én controle. Minder schakelmomenten en lagere toerentallen dragen op hun beurt bij aan nog meer rust in het interieur. En dat effect wordt nog eens versterkt door de finetuning van Active Noise Control.