1. Ontdek Lexus
 2. News
 3. Time in design de schoonheid van de Lexus LS
De schoonheid van de Lexus LS

Time in design

De Lexus LS heeft een rijke geschiedenis met het verleggen van grenzen, waarbij state-of-the-art-technologie gecombineerd wordt met aloude Japanse ambacht en esthetiek. Ook bij de nieuwe LS, die leverbaar is in de unieke carrosseriekleur Lunar Silver en de bijzondere opties ‘Nishijin’ en ‘Haku’ voor het interieur.

 • LUNAR SILVER

  De bijzondere carrosseriekleur Lunar Silver zet de contouren van de carrosserie in scherp contrast met felle highlights en diepe schaduwen. Het geheim hierachter is de Sonic-technologie die het mogelijk maakt om de aluminium deeltjes in de lak dichter samen te pakken en perfect uit te lijnen in een laklaag met een dikte van slechts 1 micron. Het resultaat is een uitzonderlijk hoogwaardige afwerking en een stralende glans. Ook heeft de kleur een andere uitstraling vanuit verschillende hoeken en ‘beweegt de kleur mee’ met de tijdstip van de dag, met een andere glans onder de middagzon dan in de schemering.

 • NISHIJIN

  De invloed van ‘Time in Design’ heeft ook geleid tot een nieuwe optie voor de interieurafwerking, zoals Nishijin. Dit is een eeuwenoude Japanse manier van weven, die uitermate fraaie en luxe stoffen oplevert. De Takumi van Lexus hebben deze kunstvorm een nieuwe draai gegeven door voor de deurpanelen van de LS geen gewoon garen te gebruiken, maar garen gemaakt met washi-papier en metaalfolie. Door het papier te vervlechten met draden van metaal ontstaat een uniek patroon waarin het papier een ‘zachte’ achtergrond vormt en de metaaldraden voor een spectaculair golfeffect zorgen.

 • HAKU

  De Nishijin-optie wordt in de Lexus LS gecombineerd met een andere, eeuwenoude ambachtelijke Japanse kunstvorm: Haku. De Takumi van Lexus gebruiken hiervoor een stuk metaal als basis. Dit bewerken ze met veel zorg en aandacht tot het een dikte heeft van 1 à 2 micron. Dit delicate materiaal wordt vervolgens verwerkt in een ornament rond de openingen van de deurhendels. Deze Haku ornamenten hebben na bewerking een subtiele glans, die perfect aansluit bij de bijzondere deurpanelen.

 • SPECIAL ASH OPEN PORE

  Verder kunnen kopers van de nieuwe Lexus LS opteren voor de interieurdelen in ‘Laser Cut Special Ash Open Pore’. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zwart geverfd hout waarbij de nerven extra tot uiting komen. Vervolgens worden de heldere details van een laag metaal onder het hout onthuld dankzij een nauwkeurig lasersnijproces, met behulp van een vaardigheid die is ontwikkeld door Japanse meesterbouwers van muziekinstrumenten.