1. Modellen
  2. UX 300e wereldpremiere
SNELLE LINKS
SNELLE LINKS
WERELDPREMIERE

DE NIEUWE UX 300e

Maak kennis met een evolutie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus, met een 40% grotere actieradius, meer veiligheidsfuncties, geavanceerde technologie en een nog intensere rijbeleving.

SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

PIONIER IN ELEKTRIFICATIE

De nieuwe UX300e is een evolutie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus (BEV of Battery Electric Vehicle). De auto is alom geprezen om het onderscheidende design van een compacte urban crossover en zijn voortreffelijke rijeigenschappen, naast het stille rijcomfort dat alleen is voorbehouden aan een elektrische auto. Voor deze nieuwste generatie is de actieradius met 40 procent vergroot tot maar liefst 450 kilometer, een energie-efficiency van 166 Wh/km.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

EEN INTENSERE RIJBELEVING

Bij het afremmen, sturen en accelereren rijdt de auto in alle situaties even vloeiend. De torsiestijfheid van de carrosserie is verder verstevigd door toevoeging van 20 extra laspunten. Dankzij de onder de vloer geplaatste batterij heeft de UX 300e een laag zwaartepunt. De aanwezigheid van high-performance schokdempers achter, gecombineerd met het verder verbeterde EPS en uitgekiende tuning heeft geresulteerd in een scherp en soepel rijcomfort, met een meer directe respons.
SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De functie Pre-Crash Safety, die overdag fietsers detecteert en in het donker zelfs voetgangers 'ziet', is verder uitgebreid en registreert nu ook tegemoetkomend verkeer wanneer u op een kruising rechtsaf gaat. De functie detecteert ook overstekende voetgangers wanneer u links- of rechtsaf slaat. Daarnaast zijn functies als Emergency Steering Assist toegevoegd, alsmede Curve Speed Control dat de auto voor een scherpe bocht automatisch afremt.

 

SUPERIEURE PRESTATIES, VERBETERDE VEILIGHEID

PANORAMIC VIEW MONITOR

De Panoramic View Monitor combineert beelden van camera's aan de voor- en achterzijde en aan de linker- en rechterkant van de auto en toont deze op het centrale display. Daarnaast is een functie toegevoegd om het terrein onder de auto in beeld te brengen, zodat u als bestuurder de rijomstandigheden en de positie van de banden kunt bepalen, op basis van een compositie van kort daarvoor gemaakte beelden van het wegoppervlak.
Als praktische BEV die is afgestemd op de levensstijl van de eigenaar heeft de nieuwe UX300e een aanzienlijk grotere actieradius gekregen. Zo blijft Lexus werken aan verdere verbetering, op weg naar een CO2-neutrale samenleving.

Chief Engineer, Mitsuteru Emoto

MEER CONNECTED DAN OOIT

Het multimedia systeem en de Connected Services zijn aangepast en verder verbeterd. U beschikt over een groter 12,3" touchscreen display met hogere resolutie en een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. Het navigatiesysteem maakt gebruik van informatie in de cloud, zodat u altijd verzekerd bent van de meest actuele verkeersinformatie en realtime beschikbaarheid van parkeerplaatsen.

Apple CarPlay en Android Auto™* zijn afgestemd op het gebruik van specifieke functies op het display in een auto. Apple CarPlay ondersteunt WiFi connectiviteit, alsmede een conventionele USB-aansluiting. Met behulp van de Data Communication Module (DCM) kunt u gebruikmaken van een webbrowser om met uw internetverbinding websites te bekijken.

Door een vooraf ingesteld codewoord uit te spreken (bijv. 'Hé Lexus), activeert u de spraakassistent waarmee u de muziek stopzet, of de auto bedient zonder knoppen aan te raken. U kunt het systeem bedienen door gewoon te spreken, alsof u tegen de auto praat.

Controleer met uw smartphone de status van de batterij en de resterende actieradius van uw auto. Ook kunt u gebruikmaken van diensten als remote airconditioning, waarmee u voor vertrek de airconditioning van de auto kunt instellen. Met de functie 'My Car Start Lock' om tijdstippen in te stellen waarop de aandrijflijn van de auto is uitgeschakeld. Zo is uw auto beter beveiligd wanneer u deze niet gebruikt.

Voor de nieuwe UX 300e kunt u uw smartphone gebruiken als digitale sleutel. Via het scherm van de smartphone kunt u niet alleen de portieren openen en vergrendelen, ook kunt u met de smartphone op zak de aandrijflijn starten door op de Power knop te drukken. U kunt met meerdere auto's gebruikmaken van de digitale sleutel, die u bovendien kunt delen met andere smartphones. Zo is het gemakkelijk om op afstand uw auto te delen met familie en vrienden.
RIJDEN ZONDER COMPROMIS

STIL GEBRUIKSGEMAK

De vorm en indeling van het instrumentarium en de middenconsole zijn gekozen om optimaal gebruik te kunnen maken van het touchscreen display. Met oog op gebruiksgemak zijn aan de voorzijde van de console twee nieuwe USB-aansluitingen (Type-C) toegevoegd om onderweg uw apparaten te kunnen opladen. Ook de LED verlichting op de bovenzijde van de console vergroot het gebruiksgemak.

De batterij onder de vloer werkt ook als geluidsisolatie. Daarbij is ook zorgvuldig gelet op geluiden van windgeruis, steenslag en opspattend water, die anders hoorbaar zouden zijn in het interieur vanwege het ontbreken van motorgeluid. Als gevolg daarvan heerst in het interieur een serene stilte.