1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Culinaire reis met de Lexus LC Convertible
Volg sterrenchef Lionel Beccat

Een culinaire reis met de Lexus LC Convertible

De Lexus LC Convertible biedt een unieke rijervaring waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Lionel Beccat, een Michelin-sterrenchef die in zijn keuken de focus legt op verbondenheid met de natuur, voelde zich direct aangetrokken tot de cabrio. De Lexus LC Convertible blijkt voor hem een onverwachte bron van culinaire inspiratie.

Lionel Beccat

Lionel Beccat is geboren op het eiland Corsica en bestudeerde de Franse keuken bij meesterkok Michel Troisgros. Daarna verhuisde hij naar Japan, waar zijn filosofie over koken veranderde. De natuur en de manier waarop Japanse boeren met het landschap omgaan, zetten hem aan het denken. "Vroeger kookte ik om mezelf uit te drukken", legt Beccat uit, "maar toen ik de verbazingwekkende wonderen van de Japanse natuur leerde kennen, realiseerde ik me dat niet ik als kok, maar de ingrediënten centraal moeten staan in de gerechten." Inmiddels meent Beccat dat het zijn missie en verantwoordelijkheid als chef-kok is om de verbinding met de natuur te omarmen.

KRACHT VAN DE NATUUR

De LC Convertible is de partner bij uitstek om de kracht van de natuur direct te ervaren. De auto sluit aan bij zijn eigen filosofie. Lionel Beccat: "Door het natuurlijke, vloeiende ontwerp lijkt het alsof de auto zo is geboren. Dat symboliseert wat ik ook zoek in een gerecht". Beccat, die graag de ware betekenis achter zijn keuken wil ontdekken, gaat tijdens de culinaire reis met de Lexus LC Convertible terug naar de omgeving van de stad Oita, in het zuiden van Japan. Een regio die hij vroeger ook heeft bezocht. Daar bevindt zich ook de vulkaan Aso, een van de beroemdste van Japan. Het water is er zuiver, de planten fris, de lucht schoon en de mensen leven er in harmonie met de natuur.

TWEE WERELDEN

Voor Beccat is het een speciale plek, die hem ooit hielp contact te maken met de natuur. Het veranderde zijn kijk op koken. "Mensen vinden mijn keuken uniek omdat ik zowel Franse als Japanse invloeden heb, waardoor ik twee werelden laat zien in mijn gerechten. Het opnieuw ervaren van Japan tijdens deze reis is dan ook geweldig om mijn mentaliteit en filosofie als chef-kok vorm te geven."

VRIJ EN WILD

Na de regio Oita rijdt Lionel Beccat langs de hooglandroute, waar hij met het dak open en al zijn zintuigen op scherp de verbinding met de natuur ervaart. "Je voelt je één met de auto", zegt hij over de rit. Na zijn reis keert hij terug naar Tokyo, waar hij een gerecht maakt op basis van zijn rijervaring. Een van de belangrijkste ingrediënten: de wilde vogel die in hem opkwam toen hij door de hooglanden reed. "Vrij en wild, maar toch sierlijk en elegant. Dat is het beeld dat ik in gedachten had toen ik dacht aan de LC Convertible en wilde vogels."

FYSIEKE SENSATIES

Eten en auto's. In beginsel lijken ze niets met elkaar te maken te hebben, maar volgens Beccat zijn er duidelijk overeenkomsten. "Eten en autorijden zijn fysieke sensaties, die allebei een beroep doen op de vijf menselijke zintuigen. En net zoals Lexus blijft evolueren, hoop ik dat met mijn gerechten ook te blijven doen."