1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. LC convertible concept
Lexus LC Convertible

Wereldpremière Lexus LC Convertible concept

Lexus verbaasde drie jaar geleden vriend en vijand met het debuut van de sensationele LC Coupé. Die luidde een nieuw tijdperk in en sindsdien wordt er hard gewerkt aan de verdere evolutie van het merk. De LC Convertible Concept is hiervan het nieuwste resultaat en het toonbeeld van ‘ultimate beauty’.

unieke Japanse esthetiek

LEXUS LC CONVERTIBLE CONCEPT

Met zijn uitgestrekte, lage en slanke silhouet is de LC Convertible Concept een echte 2+2 premium roadster. Het concept leunt sterk op het ontwerp van de LC Coupé en de ontwerpers staken veel tijd in het verkrijgen van de gestroomlijnde contouren. Van het frame van de voorruit tot de vloeiende lijnen van de achterklep – elk detail is aanwezig om de zintuigen te prikkelen. Het model combineert een unieke Japanse esthetiek met de vrijheid die alleen een cabriolet kan bieden.
unieke Japanse esthetiek

Een fris interieur

Het dak van een cabriolet is lastig om te ontwerpen, maar de ontwerpers van Lexus zijn er in geslaagd de ‘grand tourer’ een vloeiende daklijn te geven. De soft-top vouwt zich volledig elektrisch onder de achterklep op en geeft zicht op het luxe interieur. Dat maakt dankzij de op maat gemaakte stoelen, het witte leder en het okergele stikwerk een frisse indruk. Het luxe gevoel vertaalt zich ook naar het bedienen van een schakelaar of het aanraken van het materiaal.
unieke Japanse esthetiek

Een dynamische roadster

“Dit concept transformeert het onmiskenbare ontwerp van de LC Coupé in een toekomstige cabriolet”, zegt Tadao Mori, hoofddesigner van de LC Convertible Concept. Het model combineert al het goede van de originele coupé met het dynamische ontwerp van een roadster.”
LC CONVERTIBLE CONCEPT

Enorm prestatiepotentieel

De LC Convertible Concept is echter meer dan alleen een grand tourer. Het is dankzij de krachtige aandrijflijn en het lijnenspel ook een rasechte sportauto. De korte overhangen, 22-inch wielen en de opvallend brede carrosserie verwijzen naar het enorme prestatiepotentieel van de auto.

Het is nog niet bekend of LC Convertible Concept in productie gaat, maar de auto is uitvoerig te bekijken in deze video. Wie liever een premium coupé opteert, kiest voor de Lexus LC Coupé. Die is er als efficiënte LC500h vanaf 117.995 euro en als krachtige LC500 vanaf 167.995 euro.