1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus bovenaan in lijst van meest betrouwbare automerken
Opvallend goede score onderzoek VS.

Lexus meest betrouwbare automerk

In de Verenigde Staten heeft het gerenommeerde instituut J.D. Power zijn jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek uitgebracht. Deze studie geeft inzicht op het gebied van problemen die eerste eigenaren van drie jaar oude voertuigen hebben ondervonden in de voorgaande twaalf maanden. En wat blijkt? Lexus staat op de eerste plaats.

Waardevolle data

De studie van dit jaar is gebaseerd op 30.062 ingevulde enquêtes. Dat levert waardevolle data op met betrekking tot de prestaties van auto’s uit modeljaar 2020. Gekeken wordt naar kwaliteit, vervanging van onderdelen en storingen. In totaal gaat het om 184 specifieke probleemgebieden. De algehele betrouwbaarheid wordt vervolgens bepaald door het aantal ervaren problemen per 100 voertuigen (PP100). Hoe lager de score, des te hoger de mate van betrouwbaarheid.

Auto’s steeds betrouwbaarder

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat auto’s gemiddeld genomen betrouwbaarder zijn geworden. Toch melden eigenaren nog altijd relatief veel problemen met betrekking tot de technologie aan boord. Het vaakst maken autobezitters in dit onderzoek melding van storingen in het infotainmentsysteem.

Aziatische fabrikanten aan kop

Achter Lexus volgen andere Aziatische autofabrikanten zoals Genesis, een onderdeel van Hyundai dat momenteel in slechts een beperkt aantal Europese landen te koop is. Op plek drie in het onderzoek volgt Kia.

Lexus RX meest betrouwbaar

De eerste plek van Lexus is opvallend, aangezien de meeste andere luxemerken onderaan de ranglijst bungelen. De Lexus RX staat ook nog eens op de gedeelde eerste plaats als meest betrouwbare auto. De modellen van het Japanse luxemerk scoorden gemiddeld 133 problemen per 100 auto's. De Koreaanse autofabrikant Genesis is op de tweede plaats geëindigd met 144 PP100. Kia completeert de top drie met 152 PP100. Aan de andere kant van het spectrum verdelen Ford, Audi, Lincoln en Land Rover de onderste vier plaatsen op de ranglijst.