1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus LC-500 Convertible verkozen tot beste cabrio van 2021
Lexus LC 500 Convertible

Beste cabrio van 2021

De circa vijf miljoen gebruikers van de toonaangevende Britse autovergelijkingssite carwow hebben de Lexus LC 500 Convertible uitgeroepen tot ‘Best Convertible 2021’. Het model ontving de meeste stemmen in de categorie ‘open auto’s’ bij de jaarlijkse verkiezing van de beste auto in verschillende klassen.

  • Carwow organiseert jaarlijks een verkiezing waarbij het publiek kan stemmen op zijn of haar favoriete auto in verschillende categorieën. De Lexus LC 500 Convertible staat hoog aangeschreven bij het Britse publiek, aangezien het model de meeste stemmen ontving in de categorie ‘open auto’s’ en daarmee de titel van ‘Best Convertible 2021’ in de wacht sleepte. Ook Mat Watson van carwow is razend enthousiast: “De Lexus LC 500 Convertible is een briljante open auto met een schitterend interieur. Ga zitten, laat het dak neerklappen en geniet van de bewonderde blikken die je krijgt!”

MOOISTE OPEN AUTO TER WERELD

Tadao Mori, de hoofdontwerper van Lexus, kreeg de opdracht om ‘de mooiste open auto ter wereld’ te ontwerpen. Samen met zijn team stelde hij alles in het werk om een cabrioletversie te creëren op basis van de veelvuldig onderscheiden . Mede dankzij de hoogwaardige softtop met een ingenieus vouwmechanisme dat nauwelijks extra bagageruimte in beslag neemt in geopende toestand en het elegante lijnenspel van de tonneaucover in gesloten toestand, is die missie geslaagd.
BESTE CABRIO VAN 2021

VERFIJND VOOR RIJPLEZIER

De Lexus LC 500 Convertible kenmerkt zich door een uitzonderlijk niveau van detail en verfijning. Zo past de airconditioning zich automatisch aan als het cabriodak geopend of gesloten wordt. Specifieke ontwerpdetails zorgen dat ongewenste geluiden zo veel mogelijk worden voorkomen. Gerichte onderhuidse verstevigingen dragen op hun beurt bij aan een dynamisch weggedrag.
BESTE CABRIO VAN 2021

ATMOSFERISCHE V8 VOOR DE LIEFHEBBER

Over dynamiek gesproken. De Lexus LC 500 Convertible wordt aangedreven door een atmosferische V8-motor met een vermogen van 457 pk. Die is gekoppeld aan een innovatieve 10-traps automatische transmissie die bijdraagt aan de sensationele rijbeleving van de LC 500 Convertible, geholpen door het indrukwekkende motorgeluid van de turboloze achtcilinder.
Meer informatie over de Lexus LC 500 Convertible