1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Vernieuwde Lexus LC rijplezier en exclusiviteit
Rijplezier en exclusiviteit?

Dit is de vernieuwde Lexus LC!

Lexus heeft de LC in het nieuw gestoken. Subtiel en onderhuids welteverstaan, want aan zoveel natuurlijke schoonheid moet je niet willen tornen. De technische verbeteringen hebben ertoe geleid dat de vernieuwde LC nog meer rijplezier en exclusiviteit biedt.

Exclusiviteit en nog meer rijdynamiek

De LC Coupé en Convertible waren al begeerlijke sportauto’s waarmee met veel gemak en stijl over een boulevard als een uitdagende bergweg te cruisen valt, en toch hebben de takumi nog enkele verbeteringen weten te vinden en doorgevoerd om ze nog meer rijdynamiek en exclusiviteit mee te geven.

MAATWERK-PROGRAMMA

Te beginnen met de verbeteringen op het gebied van exclusiviteit. Dit komt tot uiting in het nieuwe Bespoke Build-programma. Hiermee wordt de klant in de gelegenheid gesteld om zijn LC geheel eigen te maken. En daarin gaat Lexus zeer ver. Van op bijzondere wijze gesmede 21-inch lichtmetalen velgen tot aerodynamisch-verhogende sierdelen van carbon en van unieke lakkleuren tot de speciale specificaties van eerdere Special Editions; bijna elke klantwens is uitvoerbaar.

Luxe interieur

Om een voorbeeld te geven van wat zoal mogelijk is: Een Lexus LC Coupé voorzien van het Black exterior design package gecombineerd met een Marine White interior, een blauw en wit interieur dat doet denken aan dat van een super-de-luxe jachtschip? Schitterend nietwaar?!

VLEUGJE LFA

Nog een interessant weetje: elke nieuwe LC Coupé en LC Convertible wordt door de allerbeste technici van Lexus, de zogeheten takumi, gebouwd in de Motomachi-fabriek, daar waar nog niet zo lang geleden de legendarische Lexus LFA – met traanbuis rekkend mooi klinkende 580 pk sterke V10 – werd geassembleerd. Kortom, ook op het gebied van vakmanschap wordt niets aan het toeval overgelaten bij de Lexus LC-modellen.

NOG MEER RIJDYNAMIEK

Op het gebied van prestaties, pakken de 2022-modellen van de Lexus LC Coupé en LC Convertible uit met een gewijzigde fijnafstemming van de voor- en achterwielophanging en een nieuw shift-lock-systeem van de standaard automatische transmissie. Tezamen zorgen deze subtiele verbeteringen voor een beter wegcontact, een scherper stuurgevoel en directere reacties op commando’s. Oftewel, de vernieuwde Lexus LC biedt meer rijdynamiek dan ooit tevoren. Niet in de laatste plaats dankzij een aangepaste constructie van de stoelen waardoor deze niet alleen de bestuurder beter op zijn plek houden, maar ze tevens comfortabeler zitten (tijdens langere ritten).

Betrouwbaarheid

De vernieuwde Lexus LC Coupé en Convertible worden in het voorjaar van 2022 op de Nederlandse markt verwacht.