1. Zakelijk
  2. Occasions
Een gebruikte Lexus zakelijk rijden

Lexus zakelijke occasion

Bij Lexus kunt u een zakelijke occasion kopen, of via Lexus Financial Services een occasion zakelijk leasen via Financial Lease.

De zakelijke occasion wint aan populariteit. Het zakelijk rijden van een jonge, betrouwbare Lexus occasion is met name voor kleine ondernemers prettig omdat het een stuk voordeliger is dan het aanschaffen of leasen van een nieuwe zakelijke auto. Op die manier houdt u immers meer kapitaal over voor andere investeringen. Lexus Occasions heeft een ruim aanbod occasions die u zakelijk kunt gaan rijden. Daarvan is de btw in sommige gevallen aftrekbaar, wat extra voordeel oplevert.

De voordelen van een zakelijke Lexus occasion

  • Lagere aanschafwaarde dan een nieuwe auto
  • Ruim aanbod via Lexus Occasions
  • Voordelige maandelijkse Financial Lease prijs via Lexus Zakelijk
  • Tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie
  • Btw aftrekbaar bij aanschaf btw-auto

Zakelijke occasion: kopen of leasen?

Bij Lexus heeft u de keuze om een zakelijke occasion te kopen. In dat geval betaalt u het volledige aanschafbedrag in één keer en is de auto meteen van u of uw bedrijf. Het is belangrijk om te weten of het een btw-auto of margeauto betreft, omdat de aftrekbaarheid van btw afhangt van dit onderscheid.

Een alternatieve optie is het zakelijk leasen van een gebruikte auto via Lexus Financial Services met Lexus Financial Lease. Hierbij wordt u economisch eigenaar van de auto, maar hoeft u niet de gehele aanschafwaarde in één keer te betalen. Daarnaast biedt het leasen van een zakelijke occasion fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van de btw en renteaftrek.

Bij financial lease zijn de kosten voor wegenbelasting, verzekering en onderhoud voor uw eigen rekening. Het all-inclusive concept van operational lease, waarbij deze kosten in de maandprijs zijn opgenomen, is bij Lexus Financial Services voor occasions niet beschikbaar.

FAQ's

Een tweedehands auto heeft een lagere aankoopprijs dan een gloednieuw voertuig, wat vooral gunstig is voor kleine ondernemers met beperkt kapitaal. Hierdoor blijft er meer financiële ruimte over voor andere investeringen. Bij Lexus Occasions bieden we bovendien een uitgebreide selectie van verschillende tweedehands modellen en krijgt u tot 10 jaar of 200.000 kilometer garantie.

Margeauto's zijn voertuigen die afkomstig zijn van particulieren die al btw hebben betaald bij de aanschaf ervan. Hierdoor zijn margeauto's vrijgesteld van btw, wat betekent dat ondernemers geen recht hebben op btw-teruggave wanneer ze zo'n auto aanschaffen. In het geval van een btw-auto is de btw nog niet betaald, dus als ondernemer moet u deze btw betalen. U kunt als ondernemer het betaalde btw-bedrag vervolgens terugvragen bij de Belastingdienst.

 

Financial lease biedt verschillende voordelen, waaronder de mogelijkheid om te investeren zonder uw bedrijfskapitaal aan te spreken. Het is tevens een flexibele leasevorm waarbij u kunt afschrijven, profiteren van investeringsaftrek en rente-aftrek. Bovendien heeft u recht op het terugvorderen van de btw over de volledige aanschafprijs wanneer u een auto met btw aanschaft.

Bij een zakelijk leasecontract staat de autoverzekering op naam van de leasemaatschappij, uw werkgever of uw eigen onderneming. Gedurende de periode dat u in de zakelijke leaseauto rijdt, bouwt u geen schadevrije jaren op. Echter, zodra het leasecontract eindigt, heeft u de mogelijkheid om een schadevrijverklaring aan te vragen. In deze verklaring wordt vastgelegd in welke staat het voertuig verkeert op het moment van inleveren en of er eventuele schades zijn geclaimd.

 

Deze verklaring kan handig zijn als u besluit om uw eigen auto aan te schaffen. In overleg met uw verzekeraar is het dan mogelijk om alsnog korting te krijgen op uw autoverzekering, waarbij de hoogte van de korting kan variëren afhankelijk van de verzekeraar.

 

Indien u zelfstandige bent (zzp'er), komt de zakelijke occasion op uw eigen naam te staan wanneer u besluit de auto te kopen. In dat geval bouwt u gewoon schadevrije jaren op en is het bovenstaande niet van toepassing.

De duur van een leasecontract is afhankelijk van wat afgesproken is. Bij Lexus kan een leasecontract 12 tot 72 maanden duren.  

Als u een auto wilt leasen maar u heeft een negatieve BKR-registratie, dan is financial lease voor een zakelijke occasion niet mogelijk. U valt in dit geval buiten het acceptatiebeleid.