Culinaire reis met de Lexus LC Convertible

OPLADEN, HOE WERKT DAT?

Voor het voltanken van een benzine- of dieselauto draaien we onze hand niet meer om, maar we kijken toch anders naar het opladen van de accu van een elektrische of plug-in hybrideauto. Wij leggen uit hoe eenvoudig opladen is, thuis en onderweg, en hoe je de laadpas gebruikt.

 •     2021 025 IMG 1

  THUIS OPLADEN

  Opladen lijkt wel wat op tanken, maar u kunt het ook aan huis doen als u thuis een oplaadpunt hebt. U koppelt uw Lexus eenvoudig met de meegeleverde laadkabel aan het oplaadpunt. Zodra u uw laadpas, die u bij de Lexus Oplaadservice hebt gekregen, voor de lader houdt, begint het laden. U hoeft niet bang te zijn dat iemand de kabel steelt, want die is vergrendeld.

 • VOLDOENDE ACTIERADIUS

  Voordat u weer op pad gaat, ontgrendelt u de auto, houdt de pas voor de lader en haalt de kabel los. Voor de meeste ritten is de actieradius van uw Lexus groot genoeg, zodat u vrijwel altijd thuis het voordeligst kunt opladen.

 • ONDERWEG OPLADEN

  Mocht u een langere reis voor de boeg hebben, dan kunt u natuurlijk ook onderweg bijladen aan een openbaar laadpunt. In de app van de Lexus Oplaadservice en op het multimediascherm in de auto vindt u eenvoudig de locaties van openbare laadpunten, of ze beschikbaar zijn en de tarieven.

 •     2021 025 IMG 4

  OPENBAAR OPLADEN HETZELFDE ALS THUIS OPLADEN

  Openbaar opladen gaat hetzelfde als thuis. Sluit de kabel aan, houd de pas voor de display van het laadpunt en druk op start. Om het opladen te stoppen houdt u de pas weer voor de display en drukt u op ‘stop’. Haal uw laadkabel los en vervolg uw reis.

 •     2021 025 IMG 5

  SNELLADEN

  Vooral langs snelwegen vindt u ook snellaadstations. Het woord zegt het al: hier kunt u in korte tijd veel stroom bijladen. Een snellaadstation biedt keuze uit meerdere kabels, maar één daarvan past op uw Lexus, dus daarmee kan niets misgaan. Ook hier gaat het laden hetzelfde, alleen veel sneller. Terwijl u bijvoorbeeld een kopje koffie drinkt of uw e-mail en agenda bijwerkt, is de accu weer voldoende opgeladen voor de rest van de rit – per twintig minuten laadt u genoeg stroom bij voor zo’n honderd kilometer actieradius.

 • TIPS

  Een goede raad: laad onderweg niet meer bij dan nodig is om thuis of op uw bestemming te komen als u daar kunt opladen voor gunstiger tarieven. In de YouTube-video over opladen geeft Lexus u ook tips om de toch al grote actieradius van uw Lexus zo groot mogelijk te maken.