1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. LC 500 convertible de mooiste open auto ter wereld
Lexus LC 500 Convertible

Missie: Creëer de mooiste open auto ter wereld

Het designteam van Lexus had een heel duidelijk doel voor ogen bij het ontwerpen van de LC 500 Convertible: het moest de mooiste open auto ter wereld worden. Om dit te realiseren, werden specifieke designelementen van de LC Coupé overgenomen en een ingenieuze, compacte dakconstructie ontwikkeld.

Een van de belangrijkste oogmerken van de nieuwe Lexus LC 500 Convertible is de vloeiende coupé-lijn voor een zo stijlvol mogelijke uitstraling, zowel met het dak geopend als gesloten. Om dit te realiseren, is het punt waar de softtop aansluit op de carrosserie zo ver mogelijk naar achteren geplaatst. Net zo belangrijk is de super strakke aanspanning van de softtop in gesloten toestand, zónder dat het frame door de kreukvrije stof heen zichtbaar wordt.
MOOISTE OPEN AUTO TER WERELD

Laag geplaatste tonneau cover

Dankzij de ingenieuze, compacte dakconstructie kon de aluminium tonneau cover zeer laag geplaatst worden. De afdekking vormt een naadloos geheel met de oplopende carrosserielijnen, die vloeiend overgaan in de geïntegreerde achterspoiler. Tevens is de tonneau cover voorzien van fraaie welvingen die de lijnen van de hoofdsteunen volgen. Mede hierdoor oogt de Lexus LC 500 Convertible ook met open dak buitengewoon stijlvol. Het openen of sluiten van het elektrisch bedienbare dak vergt slechts 15 seconden geduld en kan bovendien al rijdend tot snelheden van 50 km/h.
MOOISTE OPEN AUTO TER WERELD

Perfect match

Om het bijzondere karakter van de LC 500 Convertible te versterken, heeft Lexus een speciaal kleurengamma ontwikkeld. Zo is de softtop leverbaar in de tinten Marine, Black en Sand. De laatste twee zijn te combineren met elke beschikbare exterieurkleur. Samen met een ruime keuze uit interieurkleuren is het zo mogelijk om de LC 500 Convertible naar eigen wens samen te stellen. De Marine softtop blijft voorbehouden aan de LC 500 Special Edition.

EXCLUSIEVE SPECIAL EDITION

Vanaf de verkoopstart in de zomer van 2020 is de nieuwe LC 500 Convertible ook leverbaar als Special Edition. Deze versie wordt in beperkte oplage geproduceerd en valt direct op met zijn witte stuurwiel en vloerbekleding. Dit contrasteert fraai met het in blauw uitgevoerde leder van de deurafwerking. Het 3D-effect hiervan komt op het conto van de speciale structuur van het materiaal. Ook het speciale stikpatroon van het leder van de voorstoelen en lederperforaties met verschillende diameters dragen bij aan het gevoel van luxe en exclusiviteit.

ULTIEME VERFIJNING

Behalve het design legt de LC 500 Convertible ook de focus op verfijning en een sensationele rijervaring. Onder de motorkap ligt een bijzonder krachtige, atmosferische 5,0-liter V8-motor die gekoppeld is aan de innovatieve DirectShift-10 automatische transmissie. Om windgeruis en ongewenste geluiden in het interieur zo veel mogelijk te onderdrukken, is niet alleen een windscherm aanwezig, maar ook Active Noise Control (ANC) en diverse geluidsabsorberende technieken. Verder profiteren inzittenden van verwarmbare stoelen, nek- en stuurwielverwarming én de Lexus Climate Concierge die de airconditioning automatisch aanstuurt, om zo lang mogelijk open te kunnen rijden met maximaal comfort.