1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus LBX is groot succes
Gewaardeerd door pers en publiek

Lexus LBX is groot succes

De Lexus LBX overtreft zelfs Lexus’ eigen verwachtingen. Slechts twee maanden na zijn introductie zijn al honderden exemplaren verkocht. Wat maakt de LBX zo populair? We laten klanten aan het woord na een proefrit en kijken naar enkele concurrentievergelijken van de pers.

Succesvol debuut

Met de Lexus LBX betreedt Lexus voor het eerst het populaire B-segment. Met succes, zo blijkt. Zowel in Nederland als in heel Europa zijn al boven verwachting veel exemplaren verkocht. Bovendien heeft de LBX tal van onderscheidingen gewonnen, waaronder de prestigieuze What Car? of the Year Award in Engeland. Wat ons betreft biedt de LBX een unieke combinatie van luxe, comfort, veiligheid en efficiëntie en dat met een aantrekkelijk prijskaartje. Maar wat vinden de klanten zelf?

Enquête onder proefrijders

Een enquête onder de eerste proefrijders van de Lexus LBX biedt waardevolle inzichten in de waardering van de auto. De beoordelingen van verschillende aspecten, zoals design, interieur, rijgedrag en prijs-kwaliteitverhouding laten overwegend positieve scores zien. Deze feedback geeft een goed beeld van de sterke punten van de LBX, maar – eerlijk is eerlijk – ook van enkele verbeterpunten waar Lexus mogelijk aan kan werken. We laten enkele klanten aan het woord:

“De Lexus LBX geeft je de ervaring van de luxe die uniek is in deze markt. Als het hart mag beslissen koop je deze auto meteen.”

“Ik vond het een genot om erin te rijden, al vind ik de stoelen in mijn UX beter zitten.”

“Degelijke en fraaie auto die niet al te ruim is vanbinnen, maar met een uitstekende wegligging en goede afwerking.”

“Zeer fijne auto om in te rijden, hoog afwerkingsniveau. Wel minimalistische ruimte achterin en prijzig.”

“Héél verrassend hoe zo'n compacte auto zó’n volwassen indruk kan bieden. De Lexus perfectie vind je zowel in de wegligging als in het interieur én in het exterieur terug.”

Lexus LBX en zijn concurrenten

Ook autojournalisten hebben met de Lexus LBX gereden. Zij vergeleken de LBX ook uitgebreid met concurrenten. Autovisie zette hem tegenover de vernieuwde Volkswagen T-Cross en AutoWeek vergelijkt hem met de Audi Q2. Ook van deze vergelijkingstests zetten we een aantal highlights op een rij.

Autovisie: Lexus LBX vs. Volkswagen T-Cross

In de uitgebreide vergelijking test Autovisie de Lexus LBX tegen de Volkswagen T-Cross. De LBX krijgt complimenten voor de afwerking van en de stilte in het interieur, de afstelling van het onderstel en het lage testverbruik. Het verhaal eindigt met de volgende conclusie: “De Lexus is op het gebied van algehele verfijning, luxegevoel, zitcomfort, rijeigenschappen en aandrijflijn next level in vergelijking met de Volkswagen. We kiezen de LBX.”

AutoWeek: Lexus LBX vs. Audi Q2

In Autoweek mag de LBX Emotion aantreden tegen de Audi Q2 Advanced Edition, waar hij met 31 punten tegenover 29,5 van wint. De eerste indruk van het interieur van de LBX is meteen goed: “De schakelaars aan de stuurkolom, het stuurwiel zelf, de prachtig afgewerkte raamknoppen en zelfs de zijdezachte manier waarop de ruiten zelf openen en sluiten, zijn helemaal ‘Lexus’ en komen we tegen in veel grotere en duurdere modellen van dit merk.

Een kritiekpunt voor de LBX gaat met name over de ruimte op de achterbank, wat in de conclusie ook terugkomt: . “De Lexus komt met zijn stilte, hoogwaardige interieur en verfijning zonder meer in aanmerking voor het predicaat premium, maar het ontbreekt hem aan ruimte achterin en aan een eigen karakter.”

Conclusie

De Lexus LBX heeft zich in korte tijd bewezen als een uiterst succesvolle toevoeging aan het compacte SUV-segment, met een sterke vraag van consumenten en lovende recensies van zowel gebruikers als de autopers. Dit artikel geeft het succes van de LBX weer en belicht de factoren die hebben bijgedragen aan zijn populariteit.

Overtuigd?

Net zo enthousiast geworden over de Lexus LBX als wijzelf, de klanten die hebben proefgereden en de autojournalisten? Stel de LBX eenvoudig naar wens samen in onze configurator en bereken de inruilprijs voor jouw huidige auto.