1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus LBX: een hightech hero
Luxe en veilig rijden

Lexus LBX: een hightech hero

De nieuwe Lexus LBX bewijst dat geavanceerde technologieën op het gebied van veiligheid, comfort, entertainment en connectiviteit alsook een hoogwaardige afwerking niet alleen voorbehouden zijn aan de grotere modellen van Lexus . Deze compacte crossover laat tevens de toewijding van Lexus zien om u als rijder op de eerste plaats te zetten en om ‘luxe persoonlijk te maken’.

TECHNOLOGIE DIE VEILIGHEID VOOROP STELT

Neem bijvoorbeeld het standaard Lexus Safety System + in de LBX. Dat monitort voortdurend de verkeerssituatie rond de auto, waarschuwt tijdig als een ongeval dreigt en biedt op intelligente wijze hulp door bij te sturen, te remmen of aandrijfkracht te verminderen om een ​​botsing te helpen voorkomen. Dat gebeurt op een heel natuurlijk aanvoelende manier. Om het rijden ook minder belastend te maken, wordt de LBX automatisch in het midden van de rijstrook gehouden en op een veilige afstand van een voorligger. Ook wordt de snelheid automatisch aangepast om veilig een bocht te nemen.

Helemaal nieuw: e-Latch

Tot de nieuwste veiligheidsontwikkelingen behoort ook e-Latch, een soepel en verfijnd elektronisch deurontgrendelingssysteem met een Safe Exit Assist-functie die automatisch voorkomt dat iemand in de auto een portier opent wanneer verkeer van achteren nadert. Het systeem werkt bijvoorbeeld ook voor naderende fietsers en niet alleen voor de voorste portieren, maar ook voor de achterste. Zo ontstaat er veel minder snel een gevaarlijke situatie.

Tazuna-cockpit als digitale dimensie

De Lexus LBX wordt geleverd met een volledig digitaal pakket aan informatie, entertainment en connectiviteit. U kijkt uit op Lexus’ eerste 12,3-inch digitale instrumentendisplay: de Tazuna-cockpit. Afhankelijk van de geselecteerde rijmodus van de auto veranderen de graphics van het display en u kunt de indeling aanpassen aan persoonlijke voorkeuren. Ook is er het gemak van een digitale sleuteloptie waardoor een fysieke sleutel niet nodig is. Via een smartphone is de auto te starten en te vergrendelen. Met de bijbehorende app kunnen maximaal vijf personen worden geautoriseerd, waardoor autodelen eenvoudiger en veiliger wordt.