Achterkant grijze Lexus UX 250h

TECHNOLOGIE

VEILIGHEID LEXUS

Uw veiligheid is onze prioriteit. Lexus Safety System + leidt een nieuw tijdperk van ongevalpreventie in, om u, uw passagiers en inzittenden van andere auto's voor onheil te behoeden. Door uw rijvaardigheid aan te vullen en te bekrachtigen, biedt Lexus Safety System + u de gemoedsrust waarmee u met een vertrouwd gevoel aan uw rit begint.

HET BELANG VAN VEILIGHEID

De weg kan onvoorspelbaar zijn, zelfs voor de meest ervaren bestuurders. Ontdek Active Safety om kennis te maken met de intelligente oplossingen die wij hebben ontwikkeld om veelvoorkomende oorzaken van verkeersongevallen te vermijden, om u veiligheid in elke rijsituatie te garanderen.

TECHNOLOGIE

INTELLIGENTE RIJASSISTENTIE

Lexus Safety System + werkt intuïtief en intelligent om u te assisteren en beschermen, voor helder inzicht en betrouwbaar weggedrag.

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System + vormt onze nieuwste mijlpaal in autoveiligheid en is het resultaat van decennia van innovaties en diepgravend onderzoek naar de oorzaken van ongevallen. Lexus Safety System + richt zich door middel van vijf innovatieve systemen op de drie belangrijkste terreinen van ongevalpreventie: frontale aanrijdingen, onbedoeld verlaten van de rijstrook en nachtelijke ongelukken.

    Lexus Safety system in voor bumper
 • Pre-Collision System met voetgangerherkenning

  Het Pre-Collision System neemt andere verkeersdeelnemers en voetgangers vóór de auto waar en waarschuwt u wanneer de kans op een aanrijding groot is, zodat u kunt uitwijken. Indien de bestuurder niet in staat is tijdig te reageren, zal het systeem remmen en besturing gebruiken om de schade door de aanrijding te beperken.

  Ontdek meer

 • Lane Departure Alert (LDA) met Lane Tracing Assist

  Om op snelwegen maar ook in druk spitsverkeer te zorgen voor een nog soepeler weggedrag, kunt u de dynamische cruisecontrol met radar inschakelen waarbij Lane Tracing Assist zorgt dat de auto in het midden van de rijstrook blijft, met zelfs bij flauwe bochten minimale koerswijzigingen.

  Ontdek meer

 • Automatic High Beam (AHB)

  Automatic High Beam (AHB) beschikt over sensoren die het grootlicht uitschakelen zodra een andere auto nadert. Hierdoor kunt u 's nachts ontspannen rijden zonder andere bestuurders te verblinden.

  Ontdek meer

 • Dynamic Radar Cruise Control (DRCC)

  Dankzij DRCC kunt u ontspannen met gelijkmatige snelheid rijden met een veilige afstand tot de auto voor u. Mocht uw auto te dicht bij uw voorligger komen, dan zal worden afgeremd om een veilige afstand te bewaren.

  Ontdek meer

VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN VOOR ASSISTENTIE BESTUURDER

Of u nu aan het inparkeren bent of van rijstrook gaat wisselen, een ervaren bestuurder is zich altijd bewust van zijn omgeving. Lexus heeft deze neiging om uw zintuigen op scherp te stellen met intuïtieve voorzieningen verbeterd om uw bestuursvaardigheid te optimaliseren.

    Lexus Safety system in voor bumper
 • Blind Spot Monitor

  Ondervang de beperkingen van uw zicht rondom de auto. Een monitor attendeert de bestuurder op obstakels die wellicht in de spiegels niet worden waargenomen, om u volledig bewust te maken van de omgeving van uw auto en om met maximaal vertrouwen te kunnen manoeuvreren.

  Ontdek meer

 • Adaptieve en tweetraps Adaptive High-Beam Systems (AHS)

  Automatic High Beam is verbeterd met Adaptive High Beam dat gebruikmaakt van een camera die bovenin de auto is geplaatst om voor- en tegenliggers te detecteren en automatisch de lichtverdeling te optimaliseren; de weg voor u wordt zo verlicht zonder andere weggebruikers te verblinden. Het tweetraps Adaptive High Beam is een verdere verbetering van Adaptive High Beam dat zorgt voor een effectievere lichtbundel.

  Ontdek meer

LEXUS SAFETY SYSTEM +A

Lexus zet de grootst mogelijke stap naar een wereld waarin geen verkeersongevallen meer plaatsvinden. Lexus Safety System +A is exclusief leverbaar voor de Lexus LS en staat garant voor rijassistentie van een ongekend niveau. Ons meest geavanceerde veiligheidsysteem is gebaseerd op de vijf pijlers van Lexus Safety System +, met ongeëvenaarde technologie om het rijplezier te verhogen en gevaar te elimineren.

 •     Lexus adaptive high beam
 •     Zilvergrijze Lexus UX op het strand

  Rij MONO

  Voor veilig rijden helpt het natuurlijk ook om afleiding in de auto te voorkomen. Denk aan de overheidscampagne MONO. Afleiding van de telefoon zorgt ervoor dat je veel minder snel reageert op gevaarlijke situaties. Het is dan ook een belangrijke oorzaak voor verkeersongevallen. Het risico op een ongeval neemt bij telefoongebruik zelfs met 25 procent toe. Zet je telefoon tijdens het rijden dus gewoon even op stil, zodat je niet wordt afgeleid door binnenkomende berichtjes.