2020 021 Lexus Creates een ode aan vakmanschap hero

LEXUS CREATES: EEN ODE AAN VAKMANSCHAP

Design en vakmanschap zijn twee belangrijke merkpijlers van Lexus. Ze komen terug in Lexus Creates, een inspirerende serie video's waarvoor Lexus de handen ineen sloeg met bijzondere en talentvolle partners, zoals origami-artiest Coco Sato.

 •     2020 021 Lexus Creates een ode aan vakmanschap IMG eerste alinea

  Met Lexus Creates brengt Lexus een ode aan het vakmanschap van getalenteerde vakmensen. Zo verzorgt de Japanse artiest Coco Sato een kennismaking met de kunst van origami. In drie korte video’s brengt de in Engeland werkende Coco eenvoudige vellen papier tot leven door er een blad, een kat en een vlinder van te creëren. De video’s maken het mogelijk om de kunst van Coco Sato af te kijken. Dankzij haar tips kunnen liefhebbers direct zelf aan de slag.

 •     2020 021 Lexus Creates een ode aan vakmanschap IMG anderen inspireren

  ANDEREN INSPIREREN

  Coco Sato is geboren in Tokio en is afgestudeerd in Beeldende Kunsten aan de Central Saint Martins Universiteit in Londen. Voor haar werk laat ze zich inspireren door het dagelijkse leven in Japan, door haar wens om grenzen te doen vervagen én door begrip tussen culturen te kweken. Dat resulteert in creaties waarbij Japanse kunstvormen een onmiskenbaar modern tintje krijgen. Coco deelt haar vakmanschap en haar kunstwerken via social media en video-tutorials. Zo wil ze ook anderen inspireren om met de handen te werken én te denken.

 •     2020 021 Lexus Creates een ode aan vakmanschap IMG puur vakmanschap

  PUUR VAKMANSCHAP

  Puur vakmanschap dus, ofwel 'Takumi'. Deze waarde staat hoog in het vaandel bij Lexus. Geen enkele auto van Lexus verlaat de productielijn zonder een strenge controle van zogeheten ‘takumi’. Deze ambachtslieden hebben dankzij minimaal 25 jaar relevante werkervaring oog voor pure perfectie. De Takumi van Lexus verbreden continu hun kennis en delen deze ook. Vanuit hun positie als teamleider bewaken zij de tradities binnen Lexus en stimuleren zij creativiteit bij nieuw talent. Daarmee geven zij hun waardevolle kennis door aan volgende generaties.