2019 018 Lexus RX 450h legt lat voor SUVs opnieuw hoger hero

LEXUS RX 450h LEGT LAT VOOR SUV'S OPNIEUW HOGER

De bestverkochte Lexus wereldwijd – de RX – is nu nog beter. Lexus verfijnde het design, het comfort, de rijdynamiek en de connectiviteit. Dankzij de nog rijkere standaarduitrusting en de zelfopladende hybridetechnologie legt hij de lat in zijn segment opnieuw hoger.

 • WERELDPRIMEUR: BLADESCAN-TECHNOLOGIE

  De ingenieurs van Lexus rusten niet op hun lauweren en blijven de RX verder ontwikkelen. In 2018 verscheen al een zevenzitsuitvoering. Nu is de RX opnieuw verder geëvolueerd en heeft de auto nieuwe bumpers en scherper gelijnde bi-LED-koplampen met BladeScan-technologie. De koplampen bestaan uit drie projector bi-LED’s die licht schijnen op een op hoge snelheid roterende spiegel. Die projecteert vervolgens het licht via een lens voor de auto. De bestuurder profiteert van een bredere lichtbundel terwijl overige weggebruikers niet verblind worden.

 •     2019 018 Lexus RX 450h legt lat voor SUVs opnieuw hoger IMG2 680

  NIEUWSTE SPINDLE GRILLE

  Verder mag uiteraard de nieuwste versie van de beroemde spindle grille niet ontbreken. Daarin vormen talloze letters ‘L’ het binnenwerk. Naarmate de letters verder van het centraal geplaatste Lexus-logo afstaan, des te groter de elementen zijn. Het L-motief komt ook terug in de achterlichten en de dynamische richtingaanwijzers. De lichtmetalen 20-inch multispaakwielen en de exterieurkleuren Terrane Kaki en Ice Ecru zijn eveneens nieuw. De RX 450h F SPORT onderscheidt zich met donkere accenten, een sportiever uiterlijk en nog betere prestaties.

 •     2019 018 Lexus RX 450h legt lat voor SUVs opnieuw hoger IMG3 680

  MINDER GELUID, MEER COMFORT, MEER VEILIGHEID

  Het interieur van de Lexus RX is een oase van comfort dankzij de toepassing van verbeterd isolatiemateriaal en nieuwe akoestische zijruiten. Om windgeruis rond de A-stijlen te verminderen, is de vormgeving van roosters en buitenspiegels aangepast. Op het nieuwe multimediasysteem met centraal touchscreen zijn Apple CarPlay en Android Auto standaard aanwezig. Verder staat het centrale touchscreen dichter bij de bestuurder voor een gemakkelijkere bediening.

  Een Pioneer 9- of 12-speakersysteem met DAB+ en Bluetooth zorgen voor een optimale muziekervaring. In het Lexus Safety System+ komen alle veiligheidssystemen van Lexus samen. Deze dragen bij aan het voorkomen van ongevallen of aan het verminderen van de gevolgen van een impact.

 • VERKRIJGBAAR VANAF 76.995 EURO

  In Nederland is uitsluitend de RX 450h leverbaar. Die is uitgerust met een 3,5-liter V6 benzinemotor, een elektromotor en een nieuwe, compactere batterij, die gezamenlijk 230 kW/313 pk produceren. Het gecombineerde verbruik bedraagt slechts 5,8 l/100 km (CO2: vanaf 132 g/km)1, uitzonderlijk zuinig in deze klasse!

  De Lexus RX 450h Hybrid AWD Business Line is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 76.995 euro. De levering start in november.