1. Ontdek Lexus
  2. News
  3. Lexus mobiliteitspartner van Rotterdams tennistoernooi
Lexus breidt betrokkenheid uit

Goede match: Lexus mobiliteitspartner van ABN AMRO

Lexus is aangesteld als de nieuwe Official Car Supplier van het ABN AMRO Open tennistoernooi in Rotterdam. Als mobiliteitspartner van dit prestigieuze tennistoernooi serveert Lexus verscheidene geëlektrificeerde modellen voor het vervoer van spelers en officials. Bezoekers van het evenement komen bovendien voor het eerst oog in oog met de nieuwe Lexus LBX.

Lexus en tennissport: een goede match

Het is niet voor het eerst dat Lexus en de tennissport elkaar vinden. Lexus werd eerder al de Official Automotive Partner voor de ATP Tour, dat een scala aan tennistoernooien omvat, georganiseerd door de Association of Tennis Professionals. Ook de grandslamtoernooien vallen onder de ATP Tour. Na de toernooien in Montpellier en Marseille is het ABN AMRO Open het derde ATP-toernooi van 2024. Er komen tijdens het ABN AMRO Open zes spelers uit de top-10 in actie.

Official Car Supplier

Dirk Jan van der Woude, directeur van Lexus Nederland, zegt: “Ik ben trots dat we met Lexus de Official Car Supplier van het ABN AMRO Open zijn. Hiermee versterken we het internationale partnership dat Lexus heeft met de ATP Tour. Het ABN AMRO Open is een van de meest innovatieve toernooien in de tennissport en past heel goed bij het merk Lexus. Innovatie, kwaliteit en vakmanschap staan bij Lexus voorop.”

Continu beter worden

Richard Krajicek, toernooidirecteur ABN AMRO Open, voegt toe: “Lexus is een merk dat, net als het ABN AMRO Open, altijd nóg beter wil worden. Om die reden zijn we er trots op dat zij de mondiale verbintenis met de ATP Tour ook vertalen naar een samenwerking met ons. We kijken ernaar uit om met elkaar onze spelers op stijlvolle wijze naar Rotterdam Ahoy te vervoeren.”

Lexus serveert diverse modellen

Tijdens de ABN AMRO Open zet Lexus verscheidene geëlektrificeerde modellen in. De hybride- en plug-in hybride Lexus NX en RX zorgen bijvoorbeeld voor het vervoer van spelers en officials tijdens het toernooi in Rotterdam. Ook de meest compacte Lexus tot nu toe – de nieuwe LBX – geeft tijdens het ABN AMRO Open acte de présence. Bezoekers kunnen deze compacte, premium hybride crossover voor het eerst aanschouwen, nog vóór de officiële marktintroductie aan het einde van het tweede kwartaal. Lexus presenteert ook de batterij-elektrische RZ tijdens het toernooi.

Uitgebreide line-up

Met de komst van de Lexus LBX serveert het merk in alle populaire SUV-segmenten een krachtig, efficiënt en verfijnd model. Want naast de LBX, NX en RX levert Lexus ook de verfijnde UX, de bijzondere LC Coupé en Cabriolet, de comfortabele ES executive sedan en de ultra-luxueuze LS-sedan. 

De betrouwbaarste!

Kwaliteit staat bij alle Lexus modellen voorop. Dat werpt zijn vruchten af, want de Consumentenbond heeft Lexus benoemd tot het meest betrouwbare automerk van Nederland. Uit onderzoek onder bijna 30.000 autobezitters bleek Lexus het meest betrouwbare merk en de Lexus NX het meest betrouwbare model.