PRESTATIES

MOTORSPORT

Om Lexus' unieke en intense streven naar sportieve prestaties beter te begrijpen, hoeft u alleen maar te kijken naar onze supersportauto's en de auto's waarmee we racen. Dan ontdekt u een uitzonderlijk krachtige rijsensatie die te danken is aan nauwgezette ontwikkeling en intensieve testsessies op het circuit.

LFA GEEFT INSPIRATIE

Vanuit onze passie begonnen wij aan een jarenlange missie om de ultieme rijdersauto te maken. Dat heeft geleid tot de nu al legendarische LFA supersportauto. Dit moderne icoon heeft de lat hoger gelegd in de wereld van high-performance sportauto's. Het is bovendien ons persoonlijke ijkpunt, een bron van inspiratie voor de toekomst van Lexus.

    lexus lfa born on track
    lexus legendary status

LFA GEEFT INSPIRATIE

STATUS VAN EEN LEGENDE

De LFA vormt met zijn enorme prestatiepotentieel de basis voor onze F -filosofie. Sinds zijn introductie tijdens de 41e Tokyo International Motor Show geniet hij een status als legendarische supersportauto.

Een totale productie van slechts 500 exemplaren maakt de LFA exclusief en zeer gezocht door liefhebbers. Ondanks dat lage productieaantal heeft de LFA een uitstekende reputatie onder autokenners. Als technisch hoogstandje vormde de LFA ook de inspiratie voor de nieuwe LC en andere modellen binnen het F-label van Lexus.

KLAAR OM TE RACEN

Het circuit behoort tot de meest competitieve omgevingen op aarde. Dit is waar onze supersportauto's voor zijn gemaakt. Ze helpen raceteams om de concurrentie te verslaan, niet alleen op snelheid, maar ook op andere aspecten van hun prestaties.

    lexus race ready

KLAAR OM TE RACEN

WINNENDE FORMULE

Lexus heeft op de Nordschleife van de Nürburgring als eerste Aziatische autofabrikant een race in het VLN Endurance Championship gewonnen. Op 8 oktober 2016 behaalde een RC GT3 prototype de eindoverwinning. Dit bijzondere model zit vol geavanceerde snufjes om de kracht van de ruim 540 pk sterke motor maximaal te kunnen benutten.

Zo is de auto voorzien van op maat gemaakte voorspatborden die de luchtweerstand verminderen. De hoge en brede achterspoiler ontwikkelt voldoende downforce om de stabiliteit te verbeteren, en daarmee de snelheid in bochten. Hiermee is de RC F GT3 een aanwinst voor elk raceteam.

LUXE VOOR HET CIRCUIT

Op het circuit zijn al onze zintuigen actief. We genieten en leren van elk moment. Vervolgens passen we onze nieuwe inzichten toe in onze F-modellen en de F SPORT uitvoeringen. Het resultaat is een verfijnd en uitnodigend rijgedrag dat energie geeft, gecombineerd met een sportievere styling.

 •     2017 lexus discover performance overview f models

  PRESTATIES

  F MODELLEN

  De modellen binnen het F-label van Lexus zijn geïnspireerd door onze F filosofie en tonen onze liefde voor pure prestaties. Eenmaal achter het stuur geniet u van de sensationele rijeigenschappen.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  PRESTATIES

  F SPORT

  Neem uw favoriete Lexus en geef deze een sportief tintje. Onze F SPORT modellen kregen diverse upgrades aan interieur en exterieur, naast subtiele aanpassingen aan de wielophanging. Het resultaat is verbluffend.