1. Modellen
 2. ES
 3. Innovatieve technologie

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

De functie Rear Cross Traffic Alert (RCTA ) is actief tijdens het achteruitrijden. RCTA registreert obstakels rond de auto, alsmede achteropkomend verkeer en voetgangers. Bij mogelijk gevaar waarschuwt het systeem u met een geluidssignaal en een lichtsignaal in het centrale display en de betreffende buitenspiegel. Indien nodig, activeert het systeem zelfs de remmen.

LEXUS PARKING ASSIST / PANORAMIC VIEW MONITOR

De Lexus Parking Assist Monitor helpt u met achteruit inparkeren. Op het centrale display ziet u videobeelden van de ruimte waar u wilt parkeren, met daarin virtuele hulplijnen die u helpen bij het sturen. Om in kleine ruimtes gemakkelijker te kunnen manoeuvreren, geeft de Panoramic View Monitor een bijna volledig 360° beeld van de ruimte rond de auto. Tegelijkertijd maakt het systeem een driedimensionaal beeld van de ES, met hulplijnen die u helpen bij het manoeuvreren.

Belangrijke rijgegevens worden in kleur rechtstreeks op de voorruit geprojecteerd. Via het Head-Up Display, met een formaat van 260 x 97,5 mm - bekijkt u onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem of instellingen voor audio of veiligheidsfuncties, zonder uw ogen van de weg te halen.

Het revolutionaire Mark Levinson® PurePlay systeem is ontworpen om bestuurder en passagier volledig te laten opgaan in de meest krachtige en pure luisterervaring die er bestaat. PurePlay maakt gebruik van meerdere technologieën voor het best mogelijke geluid: nauwkeurige staging, zorgvuldig geplaatste luidsprekers van wereldklasse en ongeëvenaarde tuning en decompressie. In het interieur bevinden zich in totaal zeven Unity™ luidsprekers op schouderhoogte, wat de akoestiek ten goede komt en zorgt voor tonale synergie met de grote subwoofer (ø 265 mm) onder de achterruit.

Met duidelijke 3D graphics en meerdere mogelijkheden om plattegronden weer te geven. Op het grote 12,3" touch-screen kunt u zoeken naar bezienswaardigheden onderweg en kunt kaartmateriaal eenvoudig updaten met 'Over The Air' technologie. Voor optimaal gemak kunt u eventueel de digitale handleiding raadpolegen. Via het navigatiesysteem kunt u ook gebruikmaken van online diensten zoals actuele verkeersinformatie, beschikbaarheid van parkeerplaatsen, het dichtstbijzijnde tankstation, weersverwachting en Google Search.

Via Apple CarPlay® of Android Auto® kunt u in de nieuwe ES 300h eenvoudig de apps van uw smartphone weergeven en bedienen op het centrale display.

Met de Lexus Link app verandert uw nieuwe ES 300h in een connected car. U beschikt over moderne Connected Services als:

 

 • Analyse rijgegevens: Registreert uw ritten, uw rijstijl en houdt desgewenst zakelijke ritten bij.
 • Hybrid Coach: helpt u zo zuinig mogelijk te rijden.
 • Find my Car: Vindt uw Lexus op een volle parkeerplaats en begeleidt u naar uw ES.
 • Car to Door: Begeleidt u na het parkeren te voet verder naar uw bestemming.
 • eCare: beheer het onderhoud voor uw ES 300h.
 • Waarschuwingslampjes: Legt de betekenis van elk waarschuwingslampje uit en vertelt u de stappen die u moet ondernemen.
 • Auto status: Informeert u wanneer u de ramen van de portieren heeft opengelaten, of de verlichting niet heeft uitgeschakeld. U kunt ook op afstand zien of u uw auto heeft afgesloten.
 • Accu Guard: Houdt het laadniveau van de 12V accu van uw auto in de gaten.
 • Remote Control: Alle uitvoeringen van de ES 300h bieden de mogelijkheid om functies als raamverwarming en portiersloten op afstand te bedienen.

Als ES-rijder profiteert u kostenloos en gedurende de volledige levensduur van uw auto van alle voordelen van Lexus Link Standard Connectivity. Het Lexus Link Premium Connectivity Pack is bovendien de eerste vier jaar na aanschaf gratis, daarna kunt u gebruikmaken van een abonnement. Hiermee beschikt u over functies als:

 

 • Cloud-based navigatie & spraakassistent
 • Actuele verkeersinformsatie
 • Beschikbaarheid parkeerplaatsen en parkeergarages
 • Remote Climate: op afstand bediende airconditioning, stuur- en stoelverwarming en instellen van de temperatuur in het interieur