1. Modellen
  2. NX
  3. Gedurfd Design

GEDURFD DESIGN

VIERVOUDIGE LED-BALKEN

Deze verbluffende 4-projector LED-koplampen hebben een zwarte rand die een zeer opvallende indruk maakt. Het licht wordt benadrukt door de Lexus Signature L-vormige dagrijverlichting (DRL).

LEXUS BLADE ACHTERLICHT

Aan de achterzijde van de nieuwe NX loopt een stijlvolle, nieuwe 'blade' achterlichtunit met een herkenbare L-vorm aan weerszijden over de volledige breedte van de auto. Het opnieuw ontworpen Lexus-logo bevindt zich in het midden en onderstreept het moderne design.

De voorstoelen van de nieuwe NX zijn opnieuw ontworpen, met oog op een soepele instap en volledige controlemogelijkheden. De stoelen bieden maximale steun en zijn voorzien van comfortfuncties als stoelverwarming en -ventilatie. Voor optimale ergonomische steun rond het middel is in de zijwangen een holronde vorm aangebracht. Hierdoor komt uw ellenboog tijdens het sturen minder in contact met de stoel of de transmissiehendel. De hoogte van de zitting is zoveel mogelijk beperkt om in- en uitstappen te vergemakkelijken.

Omdat het stuurwiel en de versnellingspook de rijervaring aanzienlijk kunnen beïnvloeden, werkten de ontwerpers samen met een Lexus 'Takumi' om deze contactpunten grondig te verfijnen. Voor het stuurwiel werd speciale aandacht besteed aan de vorm en de dwarsdoorsnede voor een uitstekend gevoel en een verbeterde stuurstabiliteit. Ook de duimsteunen en aanraakgevoelige schakelaars werden opnieuw ontworpen.

Alle uitvoeringen van de nieuwe NX beschikken standaard over een praktische 60:40 deelbare achterbank. Dit geeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een racefiets of surfplank mee te nemen. Met de achterbank volledig neergeklapt kunt u zelfs nog grotere voorwerpen vervoeren.