1. Modellen
  2. NX
  3. Krachtig Design

KRACHTIG DESIGN

4-DUBBELE LED KOPLAMPEN

Deze fraaie LED koplampen met vier projectoren zijn voorzien van zwarte sierlijsten die het front tot een onderscheidend geheel maken. Het design wordt onderstreept met de aanwezigheid van de voor Lexus kenmerkende L-vormige dagrijverlichting.

LEXUS BLADE ACHTERLICHT

Aan de achterzijde van de nieuwe NX loopt een stijlvolle, nieuwe 'blade' achterlichtunit met een herkenbare L-vorm aan weerszijden over de volledige breedte van de auto. Het opnieuw ontworpen Lexus-logo bevindt zich in het midden en onderstreept het moderne design. 

De krachtig vormgegeven Lexus grille is exclusief uitgevoerd in hoogglans zwart, om de robuuste looks van de NX Overtrail te benadrukken. Ook de zwarte buitenspiegels, portiergrepen, Dark Chrome sierlijsten rond de ramen en dakrails in hoogglans zwart versterken het unieke karakter van de NX Overtrail. De carrosserie is uitgevoerd in de voor deze uitvoering unieke kleurstelling Matt Black, gecombineerd met onderscheidende 18" 5-spaaks lichtmetalen velgen met all-terrain banden.

Het opvallende ‘Tazuna’ concept dat Lexus voor het eerst toonde in het interieur van de LF-30 concept car, wordt werkelijkheid in de nieuwe NX. Het interieur is geïnspireerd op de wijze waarop ruiters hun paard commando's geven via de teugels. Op vergelijkbare wijze draagt het interieur van de nieuwe NX bij aan een onvergetelijke rijervaring, door te zorgen voor maximaal contact tussen u, de weg die voor u ligt en het stuur in uw handen.

Omdat het stuurwiel en de pookknop een belangrijk onderdeel vormen van de rijbeleving, werkten onze ontwerpers samen met een Lexus ‘Takumi’ nauwgezet aan het perfectioneren van deze punten waarop u contact maakt met uw auto. Voor het stuurwiel werd extra aandacht gegeven aan de vorm en het middengedeelte, met als doel een superieur stuurgevoel en meer stabiliteit. Ook de duimsteunen en stuurschakelaars werden opnieuw ontworpen. 

Met de functie Lexus Mood Select kunt u voor de sfeerverlichting kiezen uit een palet van 64 kleuren, waarmee u de ambiance in het interieur afstemt op  uw gemoedstoestand. Op basis van onze L-finesse designfilosofie ontwikkelden de interieurontwerpers van Lexus veertien kleuren die passen bij de emoties en gevoelens die ontstaan bij het aanschouwen van natuurschoon. De kleuren dragen bij aan een ambiance van ‘Omotenashi’ gastvrijheid, met thema's als:

  • Healing: met serene tinten ontstaat een ambiance van welzijn waarin de energie van de groene natuur en de kracht en dynamiek van het leven zelf naast elkaar bestaan
  • Relaxing: Warme kleuren creëren een ontspannende ruimte vol vitaliteit, vanuit de tijdelijke transitie van zonlicht en de energie van de aarde
  • Energiek: Witte tinten creëren een energieke ambiance waarin energiek zonlicht geleidelijk uw geest laat ontwaken
  • Focus: Mystieke, koele tinten dragen bij aan een ruimte die stimulerend werkt voor de geest, met als inspiratie het verstrijken van de tijd en het voorbijgaande karakter van de natuurlijke wereld
  • Opwindend: Pure, vurige tinten geven het interieur voor de bestuurder een opwindende ambiance, als een vlam die van temperatuur verandert.

Exclusief voor de NX Ovetrail is een interieur met Tahara bekleding beschikbaar, voorzien van fraaie accenten in Khaki op de portierpanelen, middenconsole en de bekleding. Sportstoelen voor en nieuw ontwikkelde Bookmatch Woodgrain accenten geven het interieur een bijzondere ambiance.

Alle uitvoeringen van de nieuwe NX beschikken standaard over een praktische 60:40 deelbare achterbank. Dit geeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een racefiets of surfplank mee te nemen. Met de achterbank volledig neergeklapt kunt u zelfs nog grotere voorwerpen vervoeren.